Radiosoap Vroeg Gedrukt verschijnt in boekvorm


GRONINGEN, 20100311 -- 5 april a.s. verschijnt bij Uitgeverij PAMAC de pocket 'Vroeg Gedrukt' van de auteur Gerard Rozeboom. Deze soaproman is het vervolg op een jarenlange radioversie bij verschillende radio-omroepen waaronder Radio Compagnie uit Hoogezand. Bij Radio Compagnie is de serie nog altijd te beluisteren. 'Vroeg Gedrukt' speelt zich af in het fictieve plaatsje Groenweide, in en om een drukkerij, het levenswerk van hoofdredacteur Rinus de Groot.

De hoofdkarakters Rinus de Groot, zijn vrouw Joke Kwek, zijn dochter Marga, oom Oscar, Koffie Ansie, Frank en Loes staan garant voor soapachtige avonturen in de drukkerij en in Café Rust, het café dat eigendom is van Frank en Loes, de zoon en schoondochter van oom Oscar.

In 'Vroeg Gedrukt' hebben de karakters bijzondere bijnamen en de verhaallijnen dienen zich zowel langzaam als in snel tempo aan, waardoor gevarieerd drama mogelijk wordt gemaakt. Soms met een vleugje humor.

Zowel voor de radioversie als de boekversie zijn bekende personen aangetrokken om de verhalensoap meer bekendheid te geven. Auteur en 'spiritueel persoonlijkheid' Sten Oomen komt in de radioversie naar het soapdorp toe om personage Rinus te genezen van zijn geheugenverlies. In de boekversie speelt de Groningse zangeres Wia Buze een gastrol. Gastafleveringen zijn geschreven door de auteurs Saskia Schouten en An Terlouw.

Vroeg Gedrukt - Gerard Rozeboom
Genre: pockets literaire fictie
ISBN: 978-94-90385-17-0
Aantal bladzijden: 148
Verschijningsdatum: 5 april 2010

'Vroeg Gedrukt' is verkrijgbaar in de webshop van de uitgever en bij de betere boekhandel.





Ingezonden persbericht