Politie Groningen


Zondag 4 april 2010

Provincie Groningen, 05-04-2010

Man aangehouden na poging tot diefstal

GRONINGEN - De politie heeft zaterdagmiddag in de Zwanestraat in Groningen een 39-jarige man uit de gemeente Skarsterlân aangehouden voor poging tot diefstal. Een personeelslid van een damesmodezaak betrapte de Fries toen hij probeerde de kassa te openen. Toen dit niet lukte, ging de verdachte er lopend vandoor. Politieagenten konden hem op basis van het doorgegeven signalement opsporen en inrekenen. Tijdens de aanhouding gedroeg de Fries zich agressief door één van de agenten te krabben. Hierop werd de verdachte in de boeien geslagen en in een cel ingesloten. De diender liep een wondje op aan zijn hand. Hij heeft aangifte tegen de Fries gedaan. De man wordt vandaag gehoord.

Vrouw rijdt onder invloed

GRONINGEN De politie heeft zaterdagavond op het Sabangplein in Groningen een 41-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De vrouw was de controle kwijt geraakt over het stuur. Zij was vervolgens via een grasveld en het trottoir over een aantal gestalde fietsen gereden. Een blaastest wees uit dat de vrouw 0,55 promille alcohol in haar bloed had. Tevens bleek dat zij niet over een geldig rijbewijs beschikte. De auto werd afgesleept. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaren van de beschadigde fietsen. De vrouw mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Man en vrouw in woning overvallen

GRONINGEN Een 39-jarige man en zijn 31-jarige vriendin, beiden uit Groningen, zijn zaterdagavond in hun woning aan het Meidoornpad in Groningen overvallen. De vrouw deed na aanbellen de voordeur van de woning open. Twee donkergekleurde mannen kwamen direct het pand binnen. De vrouw werd de woning binnengeduwd. De man en de vrouw werden vervolgens met een wapen bedreigd. Uiteindelijk gingen beide overvallers er met een klein geldbedrag vandoor. Beide slachtoffers hebben al aangifte gedaan. De politie heeft zondag een buurtonderzoek ingesteld. Het Roofcoördinatieteam van Regiopolitie Groningen stelt een grondig onderzoek in naar de toedracht van de overval. De politie doet er alles aan om de daders van de overval op te sporen.

Man zakt door trap in het water

GRONINGEN Een 58-jarige man uit Groningen is zaterdagmiddag bij een ongeval op het Schuitendiep in Groningen met de schrik vrij gekomen. De Stadjer was door de trap van een woonboot gezakt en vervolgens in het water van het Schuitendiep beland. Met behulp van enkele getuigen kon de man uit het water worden gehaald. Hij werd met een kleine hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Dronken man beledigt agenten

DELFZIJL De politie heeft zaterdagnacht op de Vennen in Delfzijl een 24-jarige man uit de gemeente Delfzijl aangehouden. De man kwam al schreeuwend op surveillerende politieagenten af. Hierbij sloeg de man meerdere keren tegen de politieauto. De man, die behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerde, was boos omdat zijn pinpas door een bankautomaat was ingeslikt. De agenten maakten de man kenbaar dat zij hem niet konden helpen met zijn bankzaken. Hierop werd de 24-jarige nog bozer, waarna hij de agenten met scheldwoorden beledigde. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Naast een proces-verbaal voor belediging krijgt de verdachte ook een bekeuring voor openbare dronkenschap.

Man aangehouden voor vernieling en mishandeling

WINSCHOTEN De politie heeft zaterdagnacht in de Mr. Jan. Fr. Vietorstraat in Winschoten aangehouden. De politie werd gebeld door een 32-jarige vrouw uit Winschoten. Zij vertelde dat de verdachte, een kennis, een raam van haar woning aan de Mr. Jan. Fr. Vietorstraat had vernield. Daarnaast had de verdachte een vriendin mishandeld. De verdachte werd aangehouden en verteld dat hij mee moest naar het politiebureau. Vervolgens moest de diender het ook ontgelden. Hij werd met scheldwoorden beledigd. De verdachte werd ingesloten in een cel in de Hooghoudtstraat in Groningen. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt voor alle drie strafbare feiten proces-verbaal op.

Mannen aangehouden na geweld tegen vrouwen

DELFZIJL De politie heeft zaterdagnacht op de Oude Schans in Delfzijl twee mannen (34 en 38 jaar), beiden uit Delfzijl aangehouden voor mishandeling. Het duo wordt ervan verdacht dat zij in een café drie vrouwen hebben lastig gevallen en mishandeld. Een 18-jarige vrouw uit Appingedam werd door de 34-jarige man met twee vingers in haar oog geprikt. Dat zelfde overkwam ook een 18-jarige vrouw uit t Zandt. Vervolgens werd een 31-jarige vrouw uit Delfzijl door de 38-jarige verdachte met een sleutelbos tegen haar hoofd geslagen. Zij liep hierdoor een blauw oog op. Beide Delfzijlsters werden ingesloten in een cel. Zij zijn zondag gehoord over het geweld naar de drie vrouwen. De politie maakt proces-verbaal op.