Ingezonden persbericht


+0200"

PERSBERICHT

Rotterdam, 5 april 2010

GOEDE PASEN VOOR DIERGAARDE BLIJDORP

Diergaarde Blijdorp kijkt terug op een goed verlopen Paasweekeinde. In totaal bezochten dit weekend ruim 35.000 mensen de Rotterdamse Diergaarde, iets minder dan vorig jaar. Directeur Marc Damen toont zich verheugd over dit aantal: 'ondanks dat de weersvoorspellingen dit jaar aanzienlijk minder gunstig waren dan vorig jaar, wisten mensen de weg naar Diergaarde Blijdorp toch goed te vinden. Mede dankzij de giraffe die op Paaszaterdag geboren werd, trotseerden toch veel mensen de regen van Paaszaterdag en eerste Paasdag om op kraamvisite te komen'.

Hoogtepunt was vandaag, Tweede Paasdag, met zo'n 15.000 bezoekers. Naast het jonge girafje, blijkt uit vandaag gehouden bezoekersonderzoek dat de mensen vooral komen vanwege het jonge leeuwtje, olifantje en om de mediagenieke ijsberen te zien. Ook de start van het 'Enge dieren jaar' bleek voor veel mensen reden de diergaarde te bezoeken.

Diergaarde Blijdorp is na de Efteling de tweede attractie van Nederland met bijna 1,6 miljoen bezoekers per jaar. Ondanks de drukte deden zich, door een goede voorbereiding en samenwerking met de plaatselijke politie, geen verkeersproblemen voor.

Noot voor redacties