Akvo zorgt voor revolutie in ontwikkelingssamenwerking

05/04/2010 16:40

NWP - Stichting Netherlands Water Partnership

Een team jonge Nederlandse ondernemers zorgt ervoor dat miljoenen mensen wereldwijd op een moderne, leuke en bovenal transparante manier kunnen bijdragen aan veilig drinkwater en toiletten in ontwikkelingslanden. De organisatie LiveEarth, die op 18 april op 100 plaatsen in de wereld de "Run for Water" organiseert, heeft het Nederlandse Akvo dan ook gekozen als dé partner die ervoor gaat zorgen dat de miljoenen die deze bewustwordingsactie opbrengt op de juiste manier worden besteed.

Het unieke aan het Akvo systeem is dat je zelf kunt kiezen welk waterproject je wilt steunen en dat je vervolgens online kunt volgen hoe jouw donatie bijdraagt aan de levensomstandigheden van mensen in de armste landen van de wereld. Steeds meer hulporganisaties stappen over op deze vorm van 'ontwikkelingssamenwerking 2.0' en gebruiken Akvo als platform om hun projecten te laten zien aan en een groot publiek. In twee jaar tijd is de waarde van alle ontwikkelingsprojecten die Akvo ontsluit verdrievoudigd naar bijna 5 miljoen euro.

"Mensen willen tegenwoordig geen blanco cheques meer uitschrijven aan ontwikkelingshulp" zegt medeoprichter Peter van der Linde. "Ze willen zien waar hun geld naar toe gaat. Wij geven ze de mogelijkheid om zelf de organisatie en het project te kiezen. En we zorgen ervoor dat ze de resultaten zien, via moderne media, zoals blogs, filmpjes, clips, twitter, sms, etc."

ZKH de Prins van Oranje steunt de ambitieuze internetorganisatie van harte. Tijdens een bezoek aan India in 2007 gaf hij aan dat Akvo alle generaties aanspreekt en dat beelden, veel beter dan woorden, inzicht kunnen geven in de ernst van water en sanitatieproblemen wereldwijd. Op 18 april neemt ZKH de Prins van Oranje deel aan de Run for Water in het Olympisch Stadion in Amsterdam, een van de 100 plaatsen waar het event plaatsvindt. Duizenden lopers rennen 6 km, de gemiddelde afstand die vrouwen en kinderen dagelijks moeten afleggen voor veilig drinkwater.





http://www.akvo.org