Eerste editie van Grootste Goudse Paasontbijt met open armen ontvangen

05/04/2010 17:09

Uniekaas Nederland

Om 10.00uur vanochtend opende burgemeester Wim Cornelis het Grootste Goudse Paasontbijt op de Markt in Gouda. Dit openluchtontbijt werd door Uniekaas georganiseerd als publieksevenement ter ere van heropening van De Goudse Waag. Uniekaas adopteerde het historische gebouw in 2008,

op 1 april jongstleden knipte Wim Cornelis officieel het lint door na een periode van renovatie. Uniekaas, De Goudse Waag en sponsors nodigden Gouwenaren afgelopen weken uit voor het Paasontbijt, in twee rondes was vanmorgen plaats voor in totaal 1000 gasten. Burgemeester Cornelis deelde aan de ontbijttafel zijn enthousiasme over dit initiatief met de andere Gouwenaren. De aankondiging van de organisatie dat het Paasontbijt een jaarlijks terugkerend evenement wordt kon rekenen op een warm applaus van alle aanwezigen.

Gevarieerd programma

Tijdens het 'Grootste Goudse Paasontbijt 2010' werd vanochtend een gevarieerd programma aangeboden voor jong en oud. Kinderen deden mee aan oud-Hollandse spelen, werden door de Kaashaas verwend met chocolade-eitjes en deden mee aan een kleurwedstrijd. Straatmuzikanten versterkten de sfeer op de markt met hun optredens. De Goudse Waag gaf voor de gelegenheid gratis rondleidingen in het Kaas- en Ambachtenmuseum en verzorgde kaas-& wijnproeverijen.

Sociale contacten

Tijdens het ontbijt zaten Gouwenaren zij-aan-zij aan lange, gedekte tafels, zo namen ze tijd voor elkaar, ontmoetten ze stadsgenoten en kwamen nieuwe contacten tot stand. Burgemeester Cornelis nam na zijn openingswoorden zelf ook plaats aan de ontbijttafel. In gezelschap van zijn echtgenote en zijn wethouder Siebe Keulen en diens gezin genoot hij zienderogen van dit evenement in zijn stad. Het ontbijt was compleet verzorgd met brood, paasstol, bolletjes, krentenbollen, beschuit, beleg, kaas, koffie en thee, zuivel, vruchtensap, groenten en fruit. Als slagroom op de taart werd een alcoholvrije mousserende roséwijn geserveerd. De overgebleven voedingsmiddelen worden morgen afgeleverd bij de voedselbank in Gouda.

Meer informatie

Meer informatie over De Goudse Waag staat op www.uniekaas.nl/goudsewaag.

Vanaf dinsdag 6 april kunnen hier foto's van het Paasontbijt worden bekeken.

Deelnemen aan de kleurwedstrijd kan nog tot 12 april, de kleurplaat kan worden gedownload vanaf eerdergenoemde website.

De Goudse Waag

Markt 35

2801 JK Gouda

T 0182-529996

www.uniekaas.nl/goudsewaag

www.goudakaas.nl

Organisatie

Het Grootste Goudse Paasontbijt 2010 is een initiatief van Uniekaas en De Goudse Waag en is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Gouda, VVV Gouda, Albert Heijn, Kaldi Koffie & Thee, Bonne Maman, Light Live, Milanino, Innocent en Princess.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.uniekaas.nl/goudsewaag