Ingezonden persbericht


PvdA opent kantoor voor Zuid-Nederland

Coördinatie campagne Cohen vanuit Tilburg

De verkiezingscampagne van de PvdA voor de Tweede Kamer wordt voor Zuid-Nederland gecoördineerd vanuit het PvdA-pand in Tilburg. Daarmee wordt een invulling gegeven aan de waardering van PvdA-lijsttrekker Job Cohen voor de Tilburgse aanpak van de verkiezingscampagne voor de gemeenteraad.

In een interview met NRC-Handelsblad van 3 april zei Cohen op de vraag hoe hij campagne gaat voeren: "We gaan gebruik maken van de successen in het land. Ik was een paar dagen geleden bij de PvdA in Tilburg, een afdeling die het bij de gemeenteraadsverkiezingen heel goed heeft gedaan. Wethouder Jan Hamming en zijn mensen hebben tijdens de campagne 50.000 mensen de hand geschud."

Een deel van het landelijk partijbureau wordt vanaf half april tot en met de verkiezingen van 9 juni in Tilburg gevestigd. Enkele tientallen medewerkers zullen een tijdelijke werkplek inrichten in het pand Levensbouw waarin ook de PvdA Tilburg zit. Vanuit het pand zal de campagne in het Zuiden van Nederland geleid worden. De PvdA Tilburg heeft twee vrijwillige coördinatoren, waarvan een fulltime, voor de landelijke campagne aangesteld. Daarnaast zullen ook de honderden vrijwilligers uit Tilburg zich weer in gaan zetten.

Wethouder Jan Hamming noemt het een enorme opsteker voor de paar honderd vrijwilligers die aan de slag gaan en een erkenning voor het vele werk dat zij in de afgelopen campagne hebben verricht.



Ingezonden persbericht