Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 05 april

Alkmaar, 05-04-2010 o 16:30

Aangehouden na vechtpartij

Bovenkarspel, zondag 04 april 2010

Zondagochtend 0:30 uur is een 19-jarige jongeman uit Grootebroek aangehouden. Hij zou een 23-jarige jongeman uit Hoorn een vuistslag hebben gegeven, waardoor het slachtoffer een grote wond kreeg boven het linkeroog. De vechtpartij vond rond middernacht in een verenigingsgebouw aan de Hoofdstraat in Bovenkarspel plaats. Naar aanleiding van de kermis was er op dat moment een feest gaande. De ruzie was ontstaan omdat met lege plastic glazen werd gegooid en deze kwamen op een meisje terecht.

Aangehouden wegens heling fiets

Alkmaar, vrijdag 02 april 2010

s Avonds om 21:15 uur is op de Burgpoelwaard in Alkmaar een 14-jarige Alkmaarse aangehouden wegens heling van een fiets. Een agent zag haar fietsen op een damesfiets waarvan het ringslot verwijderd was. Na onderzoek bleek de fiets gestolen te zijn.

Huiselijk geweld

Bovenkarspel, zondag 04 april 2010

s Avonds om 22:00 uur is een 30-jarige man uit Enkhuizen aangehouden. Hij zou zijn ex-vriendin zwaar hebben mishandeld in het gezicht en aan de arm. De man is verhoord en in verzekering gesteld.

Hoorn, zaterdag 03 april 2010

s Morgens rond 03:00 uur is een 44-jarige man uit Hoorn aangehouden. Hij zou zijn ex-vriendin in haar tuin hebben mishandeld aan haar hals. Hij is na verhoor in verzekering gesteld.

Scooterbestuurder aangehouden

Hoorn, zondag 04 april 2010

In de ochtend rond 2:18 uur zagen surveillerende agenten Westerdijk drie personen op één scooter zonder kenteken richting Grote Noord rijden. Er reden nog twee scooters naast, waarvan een vrouwelijke passagier geen helm droeg. Op de Westerdijk stapte één van de personen af en reed de scooter door. Andere agenten waren toegesneld en blokkeerden met hun politieauto de weg voor de scooter, waarop de beide personen wegrenden via de Molsteeg. Na een korte achtervolging kon een 18-jarige jongen uit Hoorn op de Breed worden aangehouden. De bestuurder is meegenomen naar het politiebureau. Hij wordt onder ander verhoord voor het niet hebben van een kenteken, een rijbewijs, het rijden zonder verzekering en voor gevaarlijk rijgedrag (zonder verlichting en met drie personen op de scooter). De scooter is in beslag genomen en wordt verder onderzocht.

Aanrijding fietser met auto

Heerhugowaard, zaterdag 03 april 2010

s Middags vond rond 12:50 uur vond op de Beukenlaan in Heerhugowaard een aanrijding plaats tussen een fietser en een personenauto. De fietser, een 15-jarige jongen uit Heerhugowaard werd volgens getuigen, met hoge snelheid door een scooter voortgetrokken en stak vanaf het fietspad de Beukenlaan over. Hierbij gaf hij geen voorrang aan een 55-jarige automobiliste uit Oterleek. Zij kon met haar auto niet meer uitwijken, waardoor de fietser rechts tegen haar auto op botste. De fietser vloog over de motorkap en kwam op de grond terecht. Gelukkig was de fietser niet gewond. De scooter reed weg. Een getuige had het kenteken van de scooter nog wel genoteerd, maar deze bleek gestolen te zijn.

Aangehouden na steekpartij

Egmond aan Zee, zaterdag 03 april 2010

Van vrijdag- op zaterdagnacht is een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op de Churchilllaan aangehouden. Hij had een 20-jarige vrouw uit Egmond aan Zee aan haar pols verwond met een mes. Haar pols moest in het ziekenhuis behandeld worden. Hij had bij een vriendin thuis ruzie gekregen met haar en een andere vriendin. Na een woordenwisseling en wat geduw en getrek heen en weer, had hij een mes gepakt en in de rondte gaan zwaaien, waarbij hij het slachtoffer had geraakt.

Gepepperd na recalcitrant gedrag

Alkmaar, maandag 05 april 2010

Maandagochtend rond 3:40 uur is op de Koelmalaan een 47-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Bij zijn aanhouding is pepperspray gebruikt. De man zat als passagier in een auto, waarvan de 36-jarige bestuurder uit Alkmaar werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De bestuurder bleef onder de strafbare limiet, echter zijn passagier begon te schreeuwen naar de agenten en stapte uit. Hij maakte trappende bewegingen en sloeg wild om zich heen. Hij werd aangehouden, maar hij bleef agressief en kwam dreigend op de agenten af. Na het gebruik van pepperspray en met zn vieren konden de agenten de man uiteindelijk geboeid in de politieauto zetten.

Opgelegd huisverbod

Callantsoog, zaterdag 03 april 2010

s Avonds om 18:50 uur is een 23-jarige man uit Callantsoog aangehouden. Hij heeft zijn ouders meerdere malen bedreigd met de dood. De situatie is zo verergerd dat de zoon een huisverbod kreeg opgelegd. Het gezin is in contact gebracht met professionele hulp.

Aanhouding na inbraak sportkantine (tevens homepaginabericht)

Zwaag, zondag 04 april 2010

s Morgens om 6:20 uur is op de Kostertuin in Zwaag een 16-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden. Rond 6:00 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er werd ingebroken bij een kantine van een sportcomplex aan de Kerketuin in Zwaag. Het zou gaan om vier personen in donkere kleding met capuchons. Zij gingen er op twee brommers vandoor. Na een zoektocht in de omgeving zagen agenten een jongen lopen, die voldeed aan het signalement. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hij heeft de inbraak bekend en is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. Er is veel schade aangericht. Ook zijn er kratjes bier, flesjes energiedrank, dozen ijsjes en frituursnacks weggenomen.

Aangehouden na geven kopstoot

Hoorn, zaterdag 03 april 2010

s Morgens rond 1:40 uur werd op de Pelmolenpad in Hoorn een 18-jarige jongen uit Blokker aangehouden. Tijdens het Mega Piratenfestijn zag een 21-jarige beveiliger uit Hoorn de verdachte wankelen en pakte hem vast om te voorkomen dat hij zou vallen. Hiervan was de jongen uit Blokker niet gediend en deelde een kopstoot uit. De beveiliger voelde zich duizelig worden en viel enige tijd later flauw. Hij werd bij de EHBO-post behandeld en heeft een hersenschudding. De jongen uit Blokker is door agenten voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Dronken motorrijder onderuit

Twisk, zondag 04 april 2010

s Avonds kwam rond 22:24 uur bij de politie een melding binnen van een eenzijdig verkeersongeval op de Dorpsweg in Twisk. Een motorrijder was ten val gekomen. Daar aangekomen lieten de agenten de 37-jarige motorrijder uit Wervershoof ter controle blazen. Hij bleek teveel alcohol gedronken te hebben en werd aangehouden. Op het bureau blies hij 900 ug/l, ruim drie keer teveel (tot 220 ug/l toegestaan). Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Voetgangster aangereden en zwaar gewond

Bergen, vrijdag 02 april 2010

s Avonds rond 21:38 uur vond op de Dreef in Bergen een aanrijding tussen een voetgangster en een personenauto plaats, waarbij de voetgangster ernstig gewond raakte. Een 78-jarige vrouw uit Bergen liet een hondje van vrienden uit. Bij de voetgangeroversteekplaats aan de Dreef en de Natteweg stak zij over. Net op dat moment kwam een 63-jarige automobiliste uit Bergen aan Zee aanrijden. Door de regenval en slechte verlichting zag zij de voetgangster over het hoofd en reed zij haar aan. Het slachtoffer is overgebracht naar het MCA. Zij heeft haar elleboog, arm, bekken, jukbeen en enkel gebroken en haar linker oogkas is verbrijzeld.

Alcoholcontrole Den-Helder

Den Helder, zondag 04 april 2010

s Morgens tussen 1:30 en 3:45 uur vond een alcoholcontrole plaats op het Bernhardplein. Er werden 198 weggebruikers gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Er hadden drie personen teveel gedronken (415 ug/l, 245 ug/l en 155 ug/l) Zij kregen een proces-verbaal en een rijverbod.

Alcoholcontrole Alkmaar

Alkmaar, vrijdag 02 april 2010

s Avonds tussen 22:00 en 03:00 uur hielden agenten op de Kennemerstraatweg en Noorderkade meerdere alcontroles. Vijf bromfietsers kregen een proces-verbaal omdat zij teveel gedronken hadden (395 ug/l, 400 ug/l, 350 ug/l, 270 ug/l, 180 ug/l). Er werd van een 22-jarige automobiliste uit Wieringerwaard haar rijbewijs ingevorderd. Zij is beginnend bestuurder en had vijf keer teveel gedronken ( 455 ug/l).

Bromfietsrijbewijs ingevorderd

Egmond aan den Hoef, zaterdag 03 april 2010

Rond middernacht zagen surveillerende agenten een scooter veel te hard over de Heilooer Zeeweg rijden. De 17-bestuurder uit Egmond-binnen moest stoppen en werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij had teveel gedronken en moest mee naar het bureau. Hij was beginnend bestuurder en blies 400 ug/l, ruim drie keer de toegestane 90 ug/l. Zijn rijbewijs AM is ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Bromfietsrijbewijs ingevorderd

Grootebroek, maandag 05 april 2010

s Morgens rond 2:00 uur zagen surveillerende agenten een scooter rijden zonder kentekenplaat en de bestuurder droeg geen helm. De 17-jarige jongen uit Grootebroek moest stoppen en hij werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij had teveel gedronken en werd aangehouden. Hij was beginnend bestuurder en op het bureau blies hij 515 ug/l, ruim vier keer de toegestande 90 ug/l. Zijn rijbewijs AM is ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Rijbewijs ingevorderd

Zuidschermer, zaterdag 03 april 2010

s Morgens rond 3:00 uur zagen surveillerende agenten een auto die de belijningen rechts en links overschreed. Ze lieten de 26-jarige bestuurder uit Broek op langedijk stoppen en controleerden hem op het gebruik van alcohol. Hij bleek teveel gedronken te hebben en werd aangehouden. Op het bureau blies hij 710 ug/l, ruim drie keer teveel. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Overtredingen eenrichtingsverkeer Schagen

Schagen, maandag 05 april 2010

Op dit moment vinden er in en rond het centrum van Schagen een aantal werkzaamheden plaats. Deze worden uitgevoerd in opdracht van de gemeente, de provincie Noord-Holland en Prorail. Voor deze werkzaamheden zijn in de komende periode tijdelijk afsluitingen van een aantal wegen nodig. Zo is de Spoorlaan tot en met 4 juni 2010 een eenrichtingsweg geworden. Vanaf het Plantsoen (station) mag dus niet meer de Spoorlaan worden ingereden. Dit weekend heeft de politie hierop gecontroleerd. Er zijn 26 bekeuringen uitgeschreven.