Ingezonden persbericht


Schiller Theater `Place Royale'

Programmaoverzicht April
Vrijdag 9 april 2010 ­ 20:00 uur
XAVIER BOOT - PIANORECITAL
Pianorecital met werken van Bach Debussy, Peter Schat, Mozart en het 4de Pianoconcert van Beethoven met "the Leo Svirsky Philharmonic".
Xavier Boot is tweedejaars student aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij won op diverse concoursen al prijzen, waaronder het Petrof Piano Concours en het Prinses Christina Concours. In 2006 ontving hij bij een speciale Mozart competitie in het Schiller Theater 'Place Royale' te Utrecht eveneens de eerste prijs.

Zaterdag 10 april 2010 ­ 20:30 uur
VLAAMSE HUMORISTEN: VEERLE MALSCHAERT EN JEROEN LEENDERS - CABARET

Voor de Leeuwen is een avond boordevol Vlaamse humor. Twee Vlaamse Leeuwen laten hun tanden zien om u alle vezels van uw buikspieren te laten voelen. U ziet optredens van Veerle Malschaert (finalist Comedy Casino Cup 2006 en bekend van de serie Flikken) en Jeroen Leenders (Winnaar Leids Cabaret Festival 2010 en Festival Cabaretesk 2008).

Zondag 11 april 2010 ­ 14:00 uur
SCHILLER WIELER THEATER: LIVE PARIJS ROUBAIX OP GROOT SCHERM

Het SchillerWieler Theater zal ten tweede male haar deuren openen voor wielerfans tijdens Parijs-Roubaix op zondag 11 april. Na het succes van de Ronde van Vlaanderen waarbij iedereen en zelfs zes verdwaalde koersgekke Vlamingen uiterst content waren over de geboden wielerbeleving van het SchillerWieler Theater ondanks dat Fabian 'de tank' Cancelara het goud veroverde voor drie Belgen en de Nederlandse renners geen top 10 plaats wisten te behalen.

Donderdag 15 april 2010 ­ 20:30 uur
LEEUWENKUIL 3: POLITIEK & MAATSCHAPPELIJK FORUM
Forum onder leiding van Hendrick Smit en Steef Schinkel. Meer informatie op www.schillertheater.nl

Zaterdag 17 april 2010 ­ 20:30 uur
ROBBERT JAN PROOS: SOLO! - CABARET

Het is niet erg. De wereld is steeds meer en beter ingesteld op ons soort mensen. Kijk maar in de supermarkt... eenpersoons-maaltijdsalades, wokpakketten, stoombakken en opwarmhappen in overvloed. We zijn dan ook een sterk groeiende groep die serieus genomen dient te worden. Want we zijn niet zielig, we zijn niet triest en al helemaal niet ongelukkig. We zijn alleen maar vrijgezel...
Winnaar jury- en publieksprijs van het Amsterdams Studenten Festival

Zondag 18 april 2010 ­ 15:00 uur
JOSÉ VAN WAVEREN: FRAGILE ­ FRANSE CHANSONS

Het chansonprogramma Fragile van José van Waveren is gebaseerd op haar 1e gelijknamige CD, die ze vorig jaar heeft opgenomen en waarvoor ze zowel de muziek als tekst en de arrangementen heeft geschreven. Ze wordt op de Cd en in het theater begeleid door pianiste Marina Popova en celliste Naomi Rubinstein.




Schiller Theater `Place Royale'

Programmaoverzicht April
Zaterdag 23 april 2010 ­ 20:30 uur
OLAF EN JASPER: MEUK - CABARET

In "MEUK" trakteren Olaf en Jasper jou én zichzelf op een overheerlijke portie "MEUK". Het past in een proefdiervrij dieet, heeft minstens twaalf maanden op laminaat gerijpt en is 85% glutenvrij. En dat het boordevol ingrediënten zit, dát proef je meteen! Met veel improvisatie, interactie met het publiek en prachtige liedjes geven Olaf en Jasper je precies wat je nodig hebt: nutteloze bagage, ongevraagd advies, loze weetjes en slimme antwoorden op domme vragen. Oftewel: meer "MEUK"!
Winnaars Utrechts Cabaret Festival en Cafétheaterfestival.

Zondag 24 april 2010 ­ 15:00 uur
SONSOLES ALONSO: THE OLD AND THE NEWTIFUL - PIANO
Sonsoles is een veelzijdig pianiste. Geboren in Spanje en in 1996 verhuisd naar Nederland. De afgelopen tien jaar heeft zij vanuit Nederland een indrukwekkende carrière opgebouwd met solo-optredens in binnen- en buitenland, multidisciplinaire voorstellingen en concerten met andere musici en ensembles. Naast het uitvoeren van klassiek en hedendaags repertoire improviseert Alonso met andere musici en verkent de mogelijkheden van live elektronica.

Bezoekadres: Minrebroederstraat 11 te Utrecht Reserveren: www.schillertheater.nl of 030-2319380