Algeco Scotsman benoemt COO Duncan Gillis als CEO

Holthaus zal doorgaan als president-directeur van Algeco Scotsman, een leverancier van modulaire ruimte

BALTIMORE, MD--(Marketwire - March 26, 2010) - Algeco Scotsman, wereldwijd een vooraanstaande leverancier van zakelijke diensten gericht op modulaire ruimte en veilige opslagoplossingen, kondigde vandaag de promotie van Duncan Gillis (46) aan als president-directeur. Met onmiddellijke ingang zal Gillis de volledige verantwoordelijkheid op zich nemen voor de mondiale operaties van de onderneming. Gerry Holthaus, eerder president-directeur van Algeco Scotsman, zal de rol van non-executive chairman krijgen, waarbij hij, onder andere, de geografische uitbreidingsplannen van de onderneming zal ondersteunen.

" Duncans' leiderschap, strategische planning en operationele uitvoering maken hem geschikt voor de geanticipeerde overgang. Ik heb het volste vertrouwen dat hij de onderneming kan leiden nu deze blijft groeien en floreert", stelde Holthaus. "De benoeming van Duncan is ook een goede gelegenheid voor mij om betrokken te blijven bij het managementteam en het geeft me persoonlijk meer flexibiliteit."

"Ik bedank Gerry voor 16 jaar trouwe dienst aan onze onderneming en zie vooruit op het werken aan het fundament dat onder zijn leiderschap werd gecreëerd", stelde Gillis. "Nu we vooruit gaan, zullen we doorgaan met onze transformatie-activiteiten en onze agenda voor strategische groei."

Gillis trad in maart 2009 in dienst van Algeco Scotsman als chief operating officer, verantwoordelijk voor de invoering van gestroomlijnde processen en werkend aan efficiency in de mondiale organisatie. Voordat hij in dienst trad van Algeco Scotsman, had Gillis verscheidene vooraanstaande posities bij United Technologies Corporation (UTC), zowel in Noord-Amerika als in Azië. Voor zijn benoeming bij UTC had Gilles posities bij Procter & Gamble en McKinsey & Company. Gillis kreeg een BA van de Cornell-universiteit, waarna hij in het Amerikaanse leger diende als infanterie-officier, voordat hij terugkeerde om zijn MA te halen in bedrijfskunde aan Cornell.

Over Algeco Scotsman
Algeco Scotsman is een vooraanstaande, wereldwijde leverancier van zakelijke diensten, die zich concentreert op modulaire ruimte en opslagoplossingen. Met Williams Scotsman in Noord-Amerika en Algeco in Europa, heeft de groep een vloot van meer dan 343.000 eenheden, met vestigingen in België, Canada, China, Tsjechië, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Litouwen, Luxemburg, Mexico, Nederland, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Slowakije, Spanje, Verenigd Koninkrijk en Verenigde Staten. De essentie van de onderneming is gebaseerd op de reputatie van exceptionele klantenservice, het effectief leiden van zakelijke operaties en consequente productinnovatie. De mondiale aanwezigheid van Algeco Scotsman, gecombineerd met de expertise van de plaatselijke markt, zorgt voor exemplarische services, speciaal aangepast om te voldoen aan de unieke behoeften van klanten over de gehele wereld.