Perfecte vierde plaats voor Match Racing Ginetta in Dutch GT4 Championship

Badhoevedorp, 5 april 2010 - In de hoofdrace van het Dutch GT4 Championship heeft de Match Racing Ginetta van de equipe Quint Engel en Nicky Catsburg tijdens de door ruim 22.000 toeschouwers weer druk bezochte Paasraces een prachtige vierde plaats in de wacht gesleept. De tweede Match Racing Ginetta van Ron Marchal en Menno Kuus eindigde na een net zo fraaie inhaalrace als achtste. "Het team heeft perfect werk geleverd, helemaal top", aldus een meer dan tevreden Catsburg.

Het eerste Dutch GT4 Championship-weekend van het seizoen 2010 werd verreden op Circuit Park Zandvoort. In deze koningsklasse van de Nederlandse autosport komt de volledige vaderlandse autosporttop aan de start met aansprekende bolides als de Corvette, Aston Martin, Porsche en Ford Mustang. De laatste updates voor de Match Racing Ginetta's kwamen pas laat beschikbaar, waardoor het team met een achterstand op de concurrentie moest beginnen. De sterk wisselende omstandigheden maakten het voor Match Racing al niet makkelijker om snel tot de juiste afstellingen te komen.

De kwalificatie en race één brachten dan ook nog niet het gehoopte resultaat. Ron Marchal moest voortijdig opgeven nadat zijn ruitenwisser alle dienst weigerde. "De Ginetta is een auto met potentie en heeft een uitstekende wegligging. Ik zag alleen niets meer en wilde geen risico nemen", aldus de voor Match Racing debuterende GT-specialist. Quint Engel reed een sterke inhaalrace die hem op een twaalfde plaats bracht. De tweede sprintrace op Tweede Paasdag werd diverse keren onderbroken waardoor van racen nauwelijks sprake was. Nicky Catsburg wist desondanks op te klimmen naar plaats acht terwijl Menno Kuus als dertiende de finishvlag zag.

De verkregen informatie was voor Match Racing echter voldoende om de Ginetta's voor de langeafstandsrace de juiste afstelling mee te geven. Vanaf de tiende startplaats wist Engel diverse posities te winnen, bracht de Ginetta als zesde naar de pits waarna Catsburg het stuur overnam. Het jonge talent was vervolgens de snelste man op de baan en wist op te rukken naar een prachtige vierde plaats, net buiten het podium. "Het team heeft de auto gedurende het weekend sterk verbeterd. Helemaal top. Hier ben ik echt superblij mee", aldus een nagenietende Catsburg. Minstens zo blij was Kuus die nadat hij de Ginetta in elfde positie van Marchal had overgenomen snel oprukte en als achtste de finish passeerde. "De auto reed nu zoveel beter, ik kon zelfs buitenom in de Gerlachbocht mensen inhalen. Echt de actie van het weekend."

Martin de Weerd kon als teameigenaar met een tevreden gevoel terugkijken. "De updates voor de auto's kwamen pas eind vorige week beschikbaar waardoor we nog een nachtje moesten doorsleutelen. Pas op zaterdag konden we wat informatie verzamelen maar toen waren de omstandigheden steeds wisselend. Desondanks hebben de auto's het hele weekend geen klap verkeerd gegeven. Aan topsnelheid hebben we ten opzichte van vorig jaar wat gewonnen en met het verder verfijnen van de updates is nog wel wat meer winst te boeken. Als we dan iets verder voorin kwalificeren sta je op het podium."

Match Racing was tijdens de Paasraces ook nog actief in de Toerwagen Diesel Cup. In race twee reed de equipe Ronald Morien/Dennis de Groot op Tweede Paasdag in hun Match Racing VW Golf naar een schitterende overwinning nadat het duo op zaterdag in de eerste race als 15de was gefinisht.

Uitslag Dutch GT4 Championship
Race 1, zaterdag 3 april 2010

1. Duncan Huisman, BMW M3 GT4, 13 ronden; 2. Christiaan Frankenhout, Porsche 997 GT4, op 3.868 sec.; 3. Henry Zumbrink, Corvette C6, op 8.884 sec.; 4. Jan Joris Verheul, Aston Martin GT4, op 17.050 sec.; 5. Simon Knap, BMW M3 GT4, op 18.188 sec.; 12. Quint Engel, Ginetta G50, op 1:16.102; uitgevallen Ron Marchal, Ginetta G50.

Race 2, maandag 5 april 2010

1. Phil Bastiaans, Porsche 997 GT4, 9 ronden; 2. Jan Joris Verheul, Aston Martin GT4, op 0.157 sec.; 3. Jeroen Bleekemolen, Corvette C6, op 0.965 sec.; 4. Ricardo van der Ende, BMW M3 GT4, op 1.629 sec.; 5. Bertus Sanders, Porsche 997 GT4, op 2.266 sec.; 8. Nicky Catsburg, Ginetta G50, op 4.287 sec.; 13. Menno Kuus, Ginetta G50, op 8.413 sec.

Race 3, maandag 5 april 2010

1. Phil Bastiaans/Mathijs Harkema, Porsche 997 GT4, 26 ronden; 2. Christiaan Frankenhout/Ferdinand Kool, Porsche 997 GT4, op 2.870 sec. 3. Duncan Huisman/Ricardo van der Ende, BMW M3 GT4, op 5.659 sec.; 4. Quint Engel/Nicky Catsburg, Ginetta G50, op 28.910 sec.; 5. Melvin de Groot/Sebastiaan Bleekemolen, BMW M3 GT4, op 56.194 sec.; 8. Ron Marchal/Menno Kuus, Ginetta G50, op 1:13.796 sec.


---