Persbericht

Team Bilderberg Porsche Eindhoven begint seizoen met dubbelzege in HTC Dutch GT4

Zandvoort, 5 april 2010 - Het nieuwe autosportseizoen is uitstekend begonnen voor Team Bilderberg Porsche Eindhoven. Tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort wonnen Phil Bastiaans en Mathijs Harkema (beiden uit Maastricht) de hoofdrace van het HTC Dutch GT4. De pas 20-jarige Harkema, die zijn eerste races reed met de Porsche 997 GT4, was daarmee de verrassing van de Paasraces. "Dit is een heel speciaal moment", aldus de zeer gelukkige Harkema. Phil Bastiaans schreef ook de tweede race van het weekend op zijn naam.

Phil Bastiaans reed op zaterdag de snelste trainingstijd in de tweede kwalificatietraining van het HTC Dutch GT4. Daarmee stelde hij de poleposition voor de tweede en derde race veilig.

In de derde (hoofd)race van het HTC Dutch GT4 leidden Phil Bastiaans en Mathijs Harkema nagenoeg van start tot finish. Phil nam het eerste deel van de 50 minuten durende race voor zijn rekening. Na de rijderswissel gaf Mathijs de leiding niet meer uit handen. "Dit is een droomdebuut", aldus Bastiaans. De 36-jarige, zeer ervaren coureur is naast teamgenoot ook de mentor van de jonge Harkema. ".Dit had ik van tevoren niet verwacht. Dit weekeinde maakte Mathijs zijn debuut in onze Porsche, nadat hij drie seizoenen met formuleauto's heeft geracet. Hij heeft het hele weekeinde heel goed gepresteerd. Het was super om met Mathijs op het podium te staan." Harkema: "Afgelopen donderdag was mijn eerste testdag met onze Porsche 997 GT4. Phil lag in de hoofdrace op kop toen hij het stuur aan mij overgaf, ik heb de auto vervolgens naar de finish gebracht. Ik heb de druk op mijn schouders zeker gevoeld, maar het ging goed. Hier kon ik alleen maar van dromen." Het was tevens de eerste zege in de autosportcarrière van Harkema.

Phil leidde de tweede race van het HTC Dutch GT4 van start tot finish. De wedstrijd stond in het teken van twee ongevallen,waardoor het deelnemersveld het overgrote deel van de race achter de safety car reed. "Ik race om te winnen, niet om achter de safety car te rijden", reageerde Phil na zijn overwinning. "Maar het was terecht dat de safety car werd ingezet. In het tweede deel van de race lag er heel veel olie op de baan, het was onverantwoord om door te rijden." Bastiaans zag het verder positief in. "Ook deze overwinning is binnen, evenals de punten. Het was een goed weekend. Dank aan teameigenaar Paul van Splunteren, Bilderberg, HTC en mijn persoonlijke sponsors en relaties die dit mogelijk hebben gemaakt."

De eerste race van het HTC Dutch GT4 was tevens het debuut van Mathijs Harkema in een GT-auto. In de kwalificatietraining stelde hij een fraaie vijfde startplek veilig. "Dit was de eerste keer dat ik met de Porsche op een natte baan reed", vertelde hij. "Er had meer ingezeten, maar ik ben tevreden." Tijdens de race had Mathijs last van beslagen ramen. "Ik zag heel weinig. Ik eindigde uiteindelijk als zevende. Het belangrijkste was dat ik de auto heel aan de finish bracht."

Uitslagen Paasraces HTC Dutch GT4 Championship

Race 1:


1. Duncan Huisman, BMW M3 GT4, 13 ronden in 26:56.790;


2. Christiaan Frankenhout, Porsche 997 GT4, op 3.868 sec.;


3. Henry Zumbrink, Corvette C6, op 8.884;

7. Mathijs Harkema, Porsche 997 GT4, op 29.990.

Race 2;


1. Phil Bastiaans, Porsche 997 GT4, 9 ronden in 26:55.500;


2. Jan Joris Verheul, Aston Martin GT4, op 0.157 sec.;


3. Jeroen Bleekemolen, Corvette C6, op 0.965.

Race 3:


1. Phil Bastiaans - Mathijs Harkema, Porsche 997 GT4, 26 ronden in 50:42.788;


2. Christiaan Frankenhout - Ferdinand Kool, Porsche 997 GT4, op 2.870 sec.;


3. Duncan Huisman - Ricardo van der Ende, BMW M3 GT4, op 5.659.

Team Bilderberg Porsche Eindhoven is dit seizoen onder andere te volgen via www.twitter.com/GT3puntNL