Ingezonden persbericht


Persbericht: 'Uniekaas en De Goudse Waag serveren gratis openluchtontbijt tijdens Grootste Goudse Paasontbijt 2010'

Gouda, 23 maart 2003

Op tweede Paasdag 2010 maakt Gouda tijd voor ontbijt. Ter gelegenheid van de feestelijke heropening van De Goudse Waag wordt op 5 april 2010 op de Markt in Gouda een groots, compleet verzorgd openluchtontbijt georganiseerd voor jong en oud. De Goudse Waag, partners en sponsors nodigen iedereen van harte uit aan de ontbijttafel. Het ontbijt is compleet verzorgd en wordt in twee rondes uitgevoerd, in totaal kunnen 1000 gasten aanzitten. Deelname is gratis, de inschrijving is geopend.

In 2008 'adopteerde' Uniekaas het historische gebouw De Goudse Waag aan de Markt in Gouda. Hiermee werd gewicht in de schaal gelegd van het behoud van cultuurhistorisch erfgoed in Gouda. Sinds de adoptie is De Goudse Waag geheel gerenoveerd. Tijdens een officiële openingsceremonie op 1 april 2010 wordt het gebouw heropend, onder het toeziend oog van genodigden zal de burgemeester van Gouda die dag het toegangslint doorknippen.

'Grootste Goudse Paasontbijt 2010'
Voor Goudenaren en andere geïnteresseerden wordt ter gelegenheid van de heropening een gratis openluchtontbijt georganiseerd op tweede Paasdag. Op de Markt, aan de voeten van De Goudse Waag, zullen op 5 april maar liefst 1000 gasten van een compleet verzorgd ontbijt kunnen genieten. De eerste ontbijtronde start om 10.00uur, de tweede om 12.00uur. Tijdens het 'Grootste Goudse Paasontbijt 2010' wordt op de Markt een gevarieerd programma aangeboden voor jong en oud. Er worden onder andere oud-Hollandse spelen georganiseerd en straatmuzikanten en -artiesten geven acte de présence. De Goudse Waag zet de deuren open, verzorgt kaas-& wijnproeverijen en geeft gratis rondleidingen in het Kaas- en Ambachtenmuseum. Kinderen kunnen meedoen aan een kleurwedstrijd, paaseitjes zoeken en op de foto met de Kaashaas.

Sociale contacten
Initiatiefnemers De Goudse Waag en Uniekaas verzamelden verschillende partners om zich heen voor de realisatie van de eerste editie van het 'Grootste Goudse Paasontbijt'. Volgens Femke Zwaan, marketingverantwoordelijk voor De Goudse Waag bij Uniekaas, zit er een meervoudige gedachte achter het evenement: 'Met dit initiatief willen we enerzijds laten zien dat het ontbijt een belangrijk begin van de dag is. Tijdens het ontbijt zitten Goudenaren zij-aan-zij aan lange gedekte tafels, zo nemen ze tijd voor elkaar, ontmoeten ze stadsgenoten en komen nieuwe contacten tot stand. Het ontbijt draagt dus ook bij aan de sociale cohesie in de samenleving.' 'Het Grootste Goudse Paasontbijt wordt een jaarlijks terugkerend evenement', aldus Femke Zwaan, 'we bekijken na afloop van de eerste editie of het idee ook naar andere steden kan worden uitgebreid.'

Aanmelden
De inschrijving voor het Paasontbijt is inmiddels geopend. Deelname is gratis, aanmelden aan de balie van VVV Gouda (Markt 27, Gouda) of online via de banner op www.vvvgouda.nl.

Meer informatie
Meer informatie over het programma staat op www.uniekaas.nl/goudsewaag. De kleurplaat voor de kleurwedstrijd voor kinderen kan hier al worden gedownload.

Organisatie
Het Grootste Goudse Paasontbijt 2010 is een initiatief van De Goudse Waag en wordt mede mogelijk gemaakt door Uniekaas, Gemeente Gouda, VVV Gouda, Albert Heijn, Kaldi, Bonne Maman, Light Live, Milanino en Princess.

---- einde persbericht ----

Noot voor de redactie,