Ingezonden persbericht


PAASACTIE: KOM ZOEKEN NAAR EEN HIGH TECH DELFTS BLAUW PAASEI IN CENTRUM VAN DELFT

Op tweede paasdag, maandag 5 april, kunnen bezoekers aan Delft vanaf 13 uur op zoek gaan naar hightech Delfts blauwe paaseieren. In het centrum van de stad zijn op 13 binnenlocaties Delfts blauwe kookeitjes verstopt. De bedoeling is dat bezoekers van Delft eerst een Historische Wandelroute kopen (voor E 3,50) bij het Toeristen Informatie Punt aan de Hippolytusbuurt 4. Bij deze wandeling zitten op tweede paasdag aanwijzingen van de verstopplaatsen van de eitjes. Delft Marketing, de bedenker van de actie, hoopt hiermee samen met de deelnemende ondernemers, extra bezoekers naar de stad te trekken in het paasweekend. De actie loopt om 17.00 uur af, maar op is op, dus ben er op tijd bij.

Het met Delfts blauwe huisjes beschilderde paasei is een kookwekker ter waarde van E 19,95 en helpt met het koken van eieren. Wanneer u het eitje meekookt met de echte eieren laat het drie melodieën horen. Bij een zacht gekookt ei speelt het "In Holland staat een huis", bij een medium gekookt ei speelt het "Twee emmertjes water halen"en bij een hard gekookt ei volgt "het Wilhelmus".

Iedere bezoeker mag slechts 1 Delfts Blauw ei mee naar huis nemen. De verstopte exemplaren zijn dummy's. Op vertoon van de Historische Wandelroute kan men de gevonden dummy inwisselen voor een werkend exemplaar. Dit kan bij de eigenaar van winkel Het Pauwtje op de Voldersgracht 5.

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: de eieren zijn verstopt bij hotels, restaurants, cafés en musea in de binnenstad. Per locatie kunnen meerdere eieren verstopt zijn!

De Historische Wandelroute is samen met de aanwijzingen voor de verstopplaatsen van 13.00 - 16.00 verkrijgbaar bij het Toeristen Informatie Punt.