Ingezonden persbericht


DOCUMENTAIRESERIE: 'PILLAR OF FIRE' BIJ FAMILY7
Historisch meesterwerk over de terugkeer van het Joodse volk naar Sion

Vanaf maandag 5 april (tweede paasdag) herhaalt Family7 de indrukwekkende documentaireserie: 'Pillar of Fire'. Een historisch epos van 350 minuten over het fascinerende verhaal van de Joden die terugkeren naar hun thuisland na eeuwen van verbanning. Family7 zendt Pillar of Fire met ingang van 5 april elke maandagavond uit om 21:30 uur.

Pillar of Fire is een zeer indrukwekkende, uitgebreide productie die gebaseerd is op zeldzaam archiefmateriaal. Dit beeldmateriaal komt uit meer dan 30 archieven en privécollecties, maar bestaat ook uit interviews met meer dan 250 ooggetuigen van over de hele wereld. Waaronder: Anwar Sadat, Ebba Eban, Golda Meir, Menachem Begin, Holocaustoverlevenden en anderen. De naam Pillar of Fire is bijbels en komt van de vuurkolom die de Israëlieten tijdens de Exodus leidde naar het Beloofde Land.

De zevendelige documentaire (50 minuten per aflevering) bestrijkt de periode vanaf het begin van het zionisme in 1896 tot de oprichting van de Joodse staat in 1948. De verhalen van de ooggetuigen en de indringende beelden schetsen het drama van de terugkeer naar Sion. De serie portretteert ook de Joods-Arabische worsteling om Palestina, de vervolging van de Joden in Europa, de oorlog in 1948 en Ben Gurions onafhankelijkheidsverklaring. Pillar of Fire is geproduceerd door de Israëlische televisie. Inmiddels is de serie al in vele landen uitgezonden.

Family7 is een christelijke televisiezender die 24/7 uitzendt op digitale en analoge televisie. Je kunt de zender ontvangen in meer dan 2,2 miljoen huishoudens in Nederland. Kijk voor meer informatie op: www.family7.nl