Ingezonden persbericht

MOOI WARK NIEUWE NEDERLANDSE JÄGERBAND

Jägermeister breidt muziekprogramma in Nederland uit in 2010

Amsterdam, 1 april 2010 - De Drentse rock & roll band Mooi Wark is toegevoegd aan het Jägerband programma, en volgt daarmee bands als EPICA en Delain. Jägermeister zal Mooi Wark op allerlei manieren gaan ondersteunen. De populaire shotdrank is wereldwijd actief in de metal- en hardrockscene en werkt daarin samen met toonaangevende bands zoals Bloodhound Gang, Slayer en Slipknot.

Mooi Wark is een Drentse rock & roll band, met een muziekstijl die zich ook wel laat omschrijven als boerenrock met af en toe een vleugje punk. Hun live-reputatie bracht ze al in Paradiso, op het Zwarte Cross Festival en regelmatig in de uitzending bij Giel Beelen op 3FM. De in 1992 opgerichte band haalde met hun laatste twee albums de top 10 in de Nederlandse Album Top 100. Dit jaar staat de uitgebreide "Maf-Ja Tour 2010" met meer dan 100 optredens op het programma en volgt er een nieuw album. Niemand minder dan Erwin Musper tekende voor de productie van het tiende studioalbum van de band, waarvan de opnames op 5 april zullen starten. Erwin Musper werkte in het verleden met Anouk, Doe Maar, Normaal en internationale bands als Bon Jovi, Van Halen en David Bowie. De eerste single komt in de zomer uit, het nieuwe album volgt later dit jaar.

Jägermusic
Jägermeister lanceerde eind 2008 Jägermusic, te vinden op http://www.jagermeister.nl/, een platform voor rock- en metalfans in Nederland. In de Verenigde Staten is Jägermeister al jaren een trouwe partner in de scene voor hardere muziek. Daar werkt Jägermeister samen met onder andere Bloodhound Gang, Slayer, HIM en Slipknot.

In 2009 hebben een aantal bands, waaronder EPICA en Delain, zich bij Jägermusic aangesloten en staan zij officieel te boek als "Jägerbands". "EPICA en Delain zijn echte metalbands, Mooi Wark is met hun ijzersterke live-reputatie en focus op gitaarmuziek een mooie aanvulling hierop. We zijn daarom erg blij dat zij onderdeel uitmaken van het Jägerband programma", aldus Bert de Winter, brand manager Jägermeister. "Voor 2010 heeft Jägermeister de ambitie het platform nog verder en grootser uit te rollen. Naast dat we op zoek gaan naar aanvullende bands zullen we tevens op grote schaal vertegenwoordigd zijn op festivals en in het clubcircuit."

www.mooiwark.nl
www.jagermeister.nl

Einde persbericht
________________

Over Jägermeister
Jägermeister is een populaire kruidenbitter die in 1878 in de Duitse stad Wolfenbüttel voor het eerst werd geproduceerd. Inmiddels is Jägermeister niet meer weg te denken uit de Nederlandse horeca. De slogan van Jägermeister 'alleen als ie ijs- en ijskoud is' is een van de bekendste in de Nederlandse reclamegeschiedenis. Wereldwijd is Jägermeister het negende merk in sterke drank en groeide afgelopen jaar met ruim 10% in Nederland. Jaarlijks worden alleen in Nederland al meer dan 1.4 miljoen flessen verkocht.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht