Politie Zeeland


---


O-560-2010 Hard rijdende quads in Nisse, getuigenoproep
Politie Zeeland heeft vanmiddag de rijbewijzen van twee quadrijders, een 19-jarige en een 20-jarige man uit de gemeente Borsele, ingevorderd na snelheidsovertredingen en gevaarlijk verkeersgedrag in Nisse (omgeving Schaapskooi).
Rond 14.25 uur zag een surveillerende agent drie quads met hoge snelheid over de Koedijk in Nisse rijden. Eén van de quads was niet voorzien van een kenteken. Verschillende voetgangers werden door de scheurende quads de stuipen op het lijf gejaagd. Eén man trok zijn kind voor de zekerheid aan de kant toen de quads voorbij kwamen.
Op de kruising Oude Kamerseweg, Oude Kamersedijk sloegen de quads met kenteken rechtsaf richting de schaapskooi. Die zonder kenteken reed rechtdoor. Omwille van de verkeersveiligheid besloot de agent de quad zonder kenteken niet meer te volgen omdat deze ver boven zijn kunnen reed en achter de andere twee quads aan te gaan. Hierbij werden snelheden bereikt van 100 km/u (waar 60km/u is toegestaan).
De bestuurders van de twee quads zijn aan de kant gezet waarop hun rijbewijs is ingevorderd.
Kort zijn door de politie enige voetgangers aangesproken. Zijn spraken over bedreigend, overdonderd en een enorm geweld.
De politie is op zoek naar getuigen. Ook personen waar de politie al kort mee gesproken heeft worden verzocht zich te melden.

W-561-2010 Man geeft agent een kopstoot, Vlissingen
In de nacht van zondag op maandag rond 01.00 uur is een 38-jarige man uit Vlissingen, aan de Smallekade in Vlissingen aangehouden.
De man stond even voor 01.00 uur te urineren tegen de gevel van een pand aan de Smallekade. Agenten wilden hem hiervoor bekeuren en vroegen de man om zijn legitimatiebewijs. Omdat de man deze niet bij zich had en zich opstandig begon te gedragen tegen de agenten is hij aangehouden.
Aangekomen op het politiebureau ga hij één van de agenten een kopstoot. De agent hield hieraan geen letsel over.
De man is vannacht, met twee bekeuringen op zak, in vrijheid gesteld.

O-562-2010 Diefstal uit schuur, Scherpenisse
In de nacht van zaterdag op zondag is er ingebroken in de schuur bij een woning aan de Westkerkseweg in Scherpenisse.
Uit de schuur zijn een bromfiets en gereedschap met een totale waarde van honderden euro's weggenomen.
Er is een deur opengebroken; het totale schadebedrag is onbekend.

W-563-2010 Diefstal uit auto, Oostkapelle
Tussen maandagochtend 11.00 uur en maandagmiddag 12.00 uur is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond op parkeerplaats de Vier Hoogten in Oostkapelle.
Uit de auto zijn o.a. waardepapieren, navigatieapparatuur, enkele tientallen euro's, sleutels, een mobiele telefoon, computerapparatuur en fotoapparatuur met onbekende waarde weggenomen.
Er is geen braakschade.