Gemeente Valkenswaard

herinrichting Markt van start

Tweede fase herinrichting Markt van start

Vanaf dinsdag 6 april start de tweede fase van de herinrichting van de Markt. De werkzaamheden worden in gedeelten uitgevoerd. De gemeente begint met het Marktplein, vervolgens het plein voor de st. Nicolaaskerk (Kerkplein) en daarna de verlengde Peperstraat (=straat voor de St. Nicolaaskerk). Het is de bedoeling dat de werkzaamheden afgerond zijn voor de zomerkermis in juli. In opdracht van de gemeente voert Wegenbouw Steevens de werkzaamheden uit. Dit bedrijf heeft ook de eerste fase uitgevoerd.

Plan ter inzage
De herinrichting wordt uitgevoerd volgens het ontwerp dat is besproken tijdens de informatieavond op maandag 22 maart. Voor belangstellenden liggen het ontwerpplan en de bestektekening tijdens de openingsuren ter inzage in de Informatiehoek in de hal van het gemeentehuis aan De Hofnar 15.

Uit te voeren werkzaamheden
De herinrichting bestaat onder andere uit de volgende werkzaamheden:
* rioleringswerkzaamheden;

* het bestraten van het Marktplein met natuursteenkeien in bruin- en grijstinten

* aanbrengen van een fontein met circa 12 spuiters
* planten van een dubbele rij lindebomen

* planten van lindebomen langs de randen van het marktplein
* aanbrengen van grondspots bij de bomen en de fontein.

De werkzaamheden aan het Marktplein duren waarschijnlijk van begin april tot half juni. Vanaf begin mei tot eind juni wordt gewerkt aan het Kerkplein. Tot slot wordt de verlengde Peperstraat vanaf half mei tot eind juni onder handen genomen. De planning is onder voorbehoud.

Verkeersmaatregelen tijdens het werk
In verband met de werkzaamheden zal de verlengde Peperstraat af en toe afgesloten worden voor verkeer.

Parkeren
Vanaf dinsdag 6 april kan er geen gebruik meer worden gemaakt van het parkeerterrein op het Marktplein. Aan de kerkzijde ter hoogte van de Markt worden twee gehandicaptenparkeerplaatsen ingericht.

Meer informatie
Met vragen over de uitvoering en de bereikbaarheid van de panden kunt u terecht bij de toezichthouder op het werk, de heer F. Kloor van adviesbureau RA infra. Hij is telefonisch bereikbaar onder nummer 06-10644066. Met overige vragen kunt u terecht bij de heer D. Meeuwsen van de afdeling Leefomgeving, team Realisatie. Hij is telefonisch bereikbaar (behalve op donderdag) op nummer 040-2083 588.