Gemeente Leudal


Nieuws

Informatieavond bestrijding zwarte rat

Afgelopen weken hebben we u geïnformeerd over de signalering en overlast van de zwarte rat in de gemeente Leudal. Hierbij is de oproep gedaan om signalering van deze dieren bij de gemeente te melden via het meldpunt ongediertebestrijding (tel. 0475 - 85 90 00) of via ongediertebestrijding@leudal.nl. Alleen met uw hulp kunnen we de bestrijding effectief aanpakken.

Aangezien de gemeente de afgelopen jaren vooral meldingen heeft ontvangen van pluimvee- en varkenshouders in het buitengebied, hebben zij vorige week een enquête ontvangen. Via deze enquête wil de gemeente meer inzicht krijgen in het probleem en we hopen dat ook op een grote respons.

Informatieavond

Om alle belangstellenden verder te informeren over de bestrijding van de zwarte rat, wordt een aantal informatieavonden georganiseerd. De eerste avond vindt plaats op dinsdag 6 april, om 19.30 uur in de grote zaal van de Baexheimerhof, Kerkstraat 1a in Baexem. Iedereen is van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. Informatie over het herkennen en voorkomen van de zwarte rat is ook te vinden op www.leudal.nl (onder het kopje Plannen en projecten). Een informatiefolder is tevens verkrijgbaar in het gemeentehuis te Heythuysen.