Wageningen Universiteit en Researchcentrum van genexpressie tot obesitas - prof. michael müller Moleculaire voeding: van genexpressie tot obesitas - prof. Michael Müller

6 apr 2010 19:45

Locatie: De Leeuwenborg (zaal C64), Hollandseweg 1, Wageningen
Organisatie: Natuurwetenschappelijk Gezelschap Wageningen Website: http://www.nwgwageningen.nl.

Op dinsdag 6 april spreekt Prof. Michael Müller (Afdeling Humane Voeding, Wageningen Universiteit) voor het Natuurwetenschappelijk Gezelschap Wageningen over "Moleculaire voeding: van genexpressie tot obesitas"

Toegang vrij en gratis.

Hoe werkt voeding ? Wat speelt zich af bij het ontstaan van diabetes, vetzucht, of een te hoog cholesterol? Michael Müller is betrokken bij het zgn. Nutrigenomics Consortium dat de moleculaire mechanismen bestudeert in de verschillende organenin het menselijk lichaam. Deze kennis moet leiden tot nieuwe voedingsmiddelen die de mensen helpen gezond te blijven. Datn is nodig omdat de westerse levenstijl met weinig beweging en overvloedige voeding de gezondheid bereigt. Het percentage mensen met ernstige overwicht is in twintig jaar verdubbeld en ook het aantal diabetes-patiënten groeit sterk.

Michael Müller (1956) is als hoogleraar Voeding, metabolisme en genomics verbonden aan de afdeling Humane Voeding van Wageningen Universiteit. Hij studeerde in Duitsland en was daar ondermeer onderzoeker aan het kankeronderzoeksinstituut. In Nederland begon hij in Groningen als universitair hoofddocent aan het Academisch Ziekenhuis voor hij naar Wageningen kwam.

Â
Print dit agenda item