Gemeente Heiloo


Energiebus komt naar Heiloo

De Energiebus komt naar Heiloo. De komende maanden werken leerlingen uit groep 7 en 8 van zes basisscholen in Heiloo met het mobiele klaslokaal over duurzame energie. De Elckerlyc is de eerste school in Heiloo die met duurzame energie aan de slag gaat. Op dinsdag 6 april om 14.00 uur geven wethouder Jacob Ouderkerken (onderwijs) en Rob Opdam (milieu) het startsein voor het project. Ze komen naar Elckerlyc om samen met de leerlingen proefjes te doen en de Energiebus te bekijken.

Â

De Energiebus is een bestelbus vol met duurzame energie, waar kinderen proefjes doen met onder andere energie-opwekkers, een windturbine en een zonneboiler. De bus van de Stichting Collusie toert door Noord-Holland langs allerlei scholen. Leerlingen van de hoogste groepen kunnen er dan tien dagen gebruik van maken en les krijgen over duurzame energie.

Â

Nadat de bus op de Elckerlyc is geweest, toert hij in april en mei nog langs de Benedictusschool, De Zuidwester, Meander, Willibrord en De Duif. De leerlingen van de scholen kunnen naast de proefjes ook een Energiequiz doen van de Rabobank Noord-Kennemerland, die dit project in Heiloo mede mogelijk maakt.

Â

Meer informatie over de energiebus is te vinden op www.energiebus.nl.