Gemeente Medemblik

Overzicht sociaal eetcafés in april


- Dinsdag 6 april, eten bij dorpscafé Stam, Raadhuisstraat 1 in Wognum Menu; Kipschnitzel met zigeunersaus, groente en salade en gebakken aardappeltjes. Dessert; bananensplit met slagroom.
- Dinsdag 13 april, eten bij dorpshuis De Nieuwe Haven, Burg. P Kromplein 6 in Abbekerk
Menu; Heldere ossenstaartsoep met bleekselderij, caesar maaltijdsalade met kip, gebakken aardappelen. Dessert; pudding met vruchten.
- Woensdag 21 april; eten bij Tritonbar, Walesteeg 2 in Medemblik Menu; Groentesoep, varkensrollade met champignonsaus of een balletje gehakt, sperzieboontjes, aardappelen, sla en appelmoes en patat. Dessert; val met slagroom.

- Dinsdag 27 april; eten bij Torenschouw, Torenstraat 17 in Opperdoes Menu; Wiener schnitzel met Zigeunersaus, gebakken krielaardappeltjes, voorjaarsgroente.
Dessert; ijs met versfruit en slagroom.

Opgave:


- eetcafé Stam
tel: WonenPlus Wognum (0229) 571326

- eetcafé De Nieuwe Haven
tel: WonenPlus Abbekerk (0229) 582581

- eetcafé Tritonbar
tel: WonenPlus Medemblik (0227) 540383

- eetcafé Torenschouw
tel: WonenPlus Medemblik (0227) 540383

De maaltijd kost EUR 8,50 excl. de drankjes. Vanaf 17.00 uur zijn de locaties open en om 17.30 uur gaan de koks u de maaltijd serveren. Wij wensen u een fijne en gezellige avond toe, de gastvrouwen.


---

Tentoonstelling over veiligheid in en om het huis " Het zesde zintuig"

Vanaf 1 september 2005 exploiteert de ANBO voor 50-plussers de nieuwe, reizende tentoonstelling. Deze tentoonstelling vervangt de tentoonstelling `Een gewaarschuwd mens ...', die na vele jaren trouwe dienst zodanig heeft geleden onder de hoge frequentie van opzetten en afbreken, dat reparatie niet meer mogelijk is. `Het zesde zintuig' heeft evenals zijn voorganger als thema valpreventie. Met de veroudering gaan onze zintuigen achteruit, maar gelukkig beschikken we nog over een extra vermogen: ons verstand. De tentoonstelling presenteert het verstand dan ook als een aanvullend, zesde zintuig en stelt dat dit nog veel te weinig wordt benut. U kunt als vanouds uw zintuigen op een ludieke manier testen. De testen van ogen, oren en reukvermogen en evenwicht zijn aangevuld met testjes op het gebied van reflexen en vindingrijkheid. De nieuwe tentoonstelling geeft niet alleen het probleem van de verminderde werking van één of meerdere zintuigen aan, maar komt ook met oplossingen. Bovendien is er veel materiaal om mee naar huis te nemen. Kortom, de strekking van de oude tentoonstelling is gebleven, maar is uitgebreid en in een nieuw eigentijds jasje gestoken. De moeite waard dus om hem te bezoeken! We hopen u te mogen begroeten op: zaterdag 8 mei en zondag 9 mei van 10.00 tot 16.00 uur is de tentoonstelling open. In het cultureel centrum `Het Trefpunt' in Wognum, Sportlaan 11.


---

Jeugdherinneringen: Verhalen vertellen in "Almere"

Voor vrouwen en mannen vanaf 65 jaar. Mensen zitten vol verhalen, over vroeger en nu.
Over dagelijkse belevenissen en bijzondere ervaringen. Misschien vindt u het leuk om deze verhalen te delen met een ander, maar ook luisteren naar de verhalen van een ander kan erg boeiend en gezellig zijn. De verhalengroep is ieder twee weken op donderdagmiddag in Verzorgingshuis `Almere', Burg. Pierhagenlaan 1 te Opperdoes van 14.30 tot 16.00 uur. Data: op 29 april, 6 en 27 mei. De laatste bijeenkomst is op 10 juni. Het maximum aantal deelnemers is 10 en de kosten bedragen 1 euro per kopje koffie met een koekje.

Meer informatie en aanmelding
WonenPlus locatie: Wognum tel: (0229) 571326. U kunt zich aanmelden door contact op te nemen met Willemien Willemsen, tel: (0229) 201710 of Marijtje Posch- Sluis, tel: (0229) 591786.