Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Start groot onderhoud aan de stadsautoweg Heerlen (N281) Heerlen goed bereikbaar dankzij flankerende maatregelen

Vanaf dinsdag 6 april start de Provincie Limburg in het kader van groot onderhoud met de eerste fase van de werkzaamheden aan de stadsautoweg van Heerlen, de provinciale weg N281.

De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van asfalt, het aanbrengen van nieuwe wegmarkeringen en het vernieuwen van voegovergangen. In deze eerste fase is de westzijde van de weg (kant Voerendaal) afgesloten voor verkeer van de Woonboulevard tot Hoeve de Aar. Dit geldt ook voor alle tussenliggende toe- en afritten. Komende vanuit Geleen richting Heerlen is de N281 vanaf de afrit Heerlen-Noord afgesloten.
Deze eerste fase wordt afgerond op 28 april 2010. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A76 richting Bocholtz en kan bij de afrit Bocholtz/Simpelveld de N281 weer op. Verder blijft in deze eerste fase de oostzijde (kant Heerlen) open voor verkeer.

Flankerende maatregelen
Om de verkeershinder te beperken en de doorstroming naar Heerlen te bevorderen wordt een aantal flankerende maatregelen getroffen. Behalve bebording en verkeersregelaars wordt een slim
reistijdeninformatiesysteem (RIS) ingezet. Het RIS is een elektronisch verkeerssysteem dat automobilisten helpt om een keuze te maken tussen de snelste of kortste route naar de plaats van bestemming. Met behulp van kentekenregistratiecameras worden kentekens van autos langs een bepaalde route geregistreerd en doorgegeven aan een centraal systeem. Dit systeem berekent de actuele reis- en vertragingstijd van de auto en geeft dit direct via digitale schermen door aan de volgende auto aan het begin van de route. Zo krijgt iedere weggebruiker real time informatie over de route die hij of zij wil volgen naar de eindbestemming. Per route wordt het aantal minuten weergegeven zodat de automobilist kan kiezen tussen route A of route B.

De totale werkzaamheden zijn opgesplitst in negen fasen en zullen afgerond worden in september. Voor meer informatie en voor het aanmelden op de digitale nieuwsbrief, kijk op
www.stadsautowegheerlen.nl.


1-4-2010 11:59