Rijksvoorlichtingsdienst

Minister-president Balkenende tekent intentieverklaring Rotterdamse Stadshavens in het kader van de Crisis- en Herstelwet

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST

Persbericht


1 april 2010

Minister-president Balkenende bezoekt dinsdag 6 april 2010 de Rotterdamse Stadshavens. De ontwikkeling van het stadshavengebied is aangewezen als een van de concrete projecten die vallen onder de Crisis- en Herstelwet. Deze wet is 31 maart jongstleden van kracht geworden en zorgt onder andere voor een versnelling en vereenvoudiging van procedures rondom de totstandkoming van bouwprojecten. De Crisis- en herstelwet draagt daarmee bij aan behoud van werkgelegenheid en meer duurzaamheid, bereikbaarheid en economische groei.

De Crisis- en Herstelwet wordt door Rotterdam ingezet om de plannen voor de ontwikkeling van de Rotterdamse Stadshavens in het gewenste tempo te realiseren. Deze ambitie wordt breed gedeeld. Ter onderstreping hiervan tekenen minister-president Balkenende, voorzitter Brinkman van Bouwend Nederland, burgemeester Aboutaleb van Rotterdam en president-directeur Smits van het Havenbedrijf Rotterdam dinsdag 6 april een intentieverklaring waarin alle partijen zich uitspreken om de ontwikkeling van Stadshavens waar mogelijk te ondersteunen.

De intentieverklaring heeft ook aandacht voor de economische en duurzame potentie van de Rotterdamse Stadshaven. Het gebied (1600 hectare) kan de katalysator en proeftuin zijn voor economische ontwikkeling, duurzame innovaties en (nieuwe) werkgelegenheid. De samenwerking tussen publieke en private partners is daarbij van groot belang om voldoende tempo en slagkracht te garanderen. Prioritering vanuit het Rijk is een belangrijke voorwaarde voor de continuïteit van die gezamenlijke inzet van partijen, zo komen partijen in de intentieverklaring overeen.

RVD, 01.04.10, 16.25 uur

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed