Gemeente Brummen


Definitief plan klaar voor herinrichting Zutphense- en Arnhemsestraat

(Oorspronkelijke publicatie datum: 01-04-2010)

Het definitieve plan voor de herinrichting van de Zutphensestraat en Arnhemsestraat is klaar. Belangstellenden kunnen de tekeningen tijdens reguliere openingstijden van 6 april tot 16 april 2010 bekijken in het gemeentehuis in Brummen. De uitvoering start naar verwachting in september 2010.

Reacties zoveel mogelijk verwerkt
Belanghebbenden hebben in de afgelopen periode opmerkingen en aandachtspunten aan de gemeente meegegeven om het ontwerp te verbeteren. Waar mogelijk heeft de gemeente deze opmerkingen verwerkt in het definitief ontwerp. Het plangebied loopt van de Zutphensestraat vanaf de Spoorstraat tot aan het Marktplein en de Arnhemsestraat vanaf het Marktplein tot de kruising De Pothof. In dit gebied wil de gemeente de openbare ruimte herinrichten met als doel de verkeersveiligheid te vergroten. Nevendoel is om het dorpse karakter van Brummen te versterken. Dit kunnen we bereiken door het doorgaande verkeer binnen het centrum terug te dringen, de weg in te richten als 30 km/h gebied en de voorrangsregeling op te heffen.

Uitvoering werkzaamheden en planning
In afwijking van eerdere berichten start de uitvoering na de bouwvakantie (begin september 2010) op de Zutphensestraat. Aansluitend wordt het gedeelte van de Arnhemsestraat uitgevoerd. Vooruitlopend op en tijdens de geplande werkzaamheden voeren de nutsbedrijven Vitens en Liander vervangingen van kabels en leidingen uit, zodat aanwonenden zo min mogelijk overlast ondervinden. De werkzaamheden veroorzaken ongetwijfeld hinder en overlast. Ook zullen woningen en bedrijven lastiger bereikbaar zijn. Dit wil de gemeente tot een minimum beperken. Daarom is er tijdens de uitvoering een vertegenwoordiger van zowel de aanwonenden als van de ondernemingen betrokken bij de fasering van de werkzaamheden en verkeersomleidingen.