NCRV

Het 3e Testament

Drie verhalen over onrecht

Dinsdag 6 april
22.50 uur, Nederland 2

In het NCRV-programma Het 3e Testament staat dinsdag het thema 'onrecht' centraal.

Het leven van schrijfster Christine Otten stond compleet op zijn kop toen de politie vijftien jaar geleden haar huis binnenviel. Haar man, journalist Hans Krikke, werd verdacht van lidmaatschap van de vermeende terreugroep RaRa. Na negen maanden werd duidelijk dat Krikke niets met de zaak te maken had. Wat betekende die periode voor henzelf en hun gezin? Christine schreef daarover het boek 'Wonderland'.

Gideon Everduim, alias Gikkels, is een rapper uit de Bijlmer. Ondanks succes in een boyband belandde hij in de cel vanwege pinpasfraude. Hij gebruikte zijn jaar in de gevangenis om teksten te schrijven, boeken te lezen in het besef: dit wil ik nooit meer. Met zijn hiphopplatform Bijlmerstyle wil hij laten zien dat de Bijlmer geen broedplaats is voor criminaliteit maar voor creativiteit. Bijlmerstyle is ook een politieke partij die strijdt tegen stigma's en vooroordelen.

Paul Bosman maakt zich nog steeds zichtbaar kwaad over het onrecht dat hem is aangedaan. In augustus 2005 werd hij als sportverslaggever naar het Duitse Waddeneiland Norderney gestuurd. Anderhalf jaar later moet hij zich melden bij de rechtbank in Groningen omdat hij verdacht wordt van een zedendelict. Paul is verbijsterd. Gedurende twee jaar strijden Paul en zijn vrouw tegen de volkomen onterechte verdachtmaking. Een ontluisterend verhaal over wat er kan gebeuren wanneer je op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats bent.