Sint Franciscus Gasthuis
Paashaas verrast patiënten Sint Franciscus Gasthuis

Op donderdag 1 april 2010 verraste de paashaas patiënten van het Sint Franciscus Gasthuis met een bezoek aan de verpleegafdelingen. Ook de patiëntjes op de Kinderafdeling werden niet overgeslagen. Op initiatief van het Franciscus Vriendenfonds deelde de paashaas chocolade-eieren uit en vermaakte iedereen op de afdeling.

Aangenaam verblijf

Gastvrijheid is een belangrijke kernwaarde van het Sint Franciscus Gasthuis. De doelstellingen van het Franciscus Vriendenfonds sluiten hierbij goed aan. Door het bieden van extra services en faciliteiten, wil het Franciscus Vriendenfonds het verblijf van patiënten in het Sint Franciscus Gasthuis zo aangenaam mogelijk maken. Een voorbeeld daarvan is het elektrische patiëntenvoertuig dat het Franciscus Vriendenfonds onlangs in samenwerking met energieconcern Eneco heeft aangeboden. Met het voertuig kunnen patiënten die slecht ter been zijn van de ingang naar de verpleegafdeling worden gebracht.

Franciscus Vriendenfonds

Vorig jaar is stichting Franciscus Vriendenfonds opgericht. De stichting richt zich op die extras, die de behandeling en het welzijn van patiënten in het Sint Franciscus Gasthuis bevorderen. Daarnaast komt geld vrij voor wetenschappelijk onderzoek en opleidingen. Meer informatie over het vriendenfonds vindt u op de website www.franciscusvriendenfonds.nl. U kunt zich hier ook aanmelden om vriend te worden.