Politie Groningen

Dinsdag 6 april 2010

Provincie Groningen, 06-04-2010

Scooterbestuurder gewond na aanrijding

GRONINGEN Een 17-jarige scooterbestuurder uit Groningen is maandagavond gewond geraakt op de Zaagmuldersweg in zijn woonplaats. De man reed plotseling vanuit de Heesterpoort de Zaagmuldersweg op. Een 24-jarige automobilist kon de scooterrijder niet ontwijken en reed tegen hem aan. De tiener is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeluk.

Politie houdt verdachte aan voor brandstichting

WINSCHOTEN De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 20-jarige jongeman aangehouden op verdenking van brandstichting. De brandweer kreeg rond middernacht een melding van een containerbrand aan de PC Hooftlaan in Winschoten. Getuigen gaven een omschrijving van een verdachte en dankzij deze omschrijving konden agenten de verdachte in de omgeving aanhouden. De jongeman, die een verblijfadres in Winschoten heeft, is ingesloten voor verhoor.

Videotheek Nieuwe Ebbingestraat overvallen

GRONINGEN Een onbekende man heeft maandagavond een videotheek aan de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen overvallen. De verdachte kwam de videotheek rond 23.15 uur binnen en bedreigde een medewerker met een scherp mes. Toen het personeelslid een onbekend geldbedrag afgaf, ging de overvaller er vandoor. Vermoedelijk vluchtte hij in de richting van de Noorderkerkstraat. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Alcomobilist aangehouden

MUSSELKANAAL - De politie heeft maandagnacht een 41-jarige man uit Musselkanaal op de Kamperfoeliestraat in deze plaats aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten zagen hem rijden en controleerden de man. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed van alcohol was. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat hij ruim 1,05 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor kon hij weer gaan. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadjer steelt GSM uit auto

GRONINGEN De politie heeft maandagmiddag een 44-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjers had een mobiele telefoon uit een niet afgesloten personenauto gestolen. De auto stond geparkeerd in de Haddingestraat. De verdachte kon later op de dag door een oplettende diender op basis van een signalement in de Herestraat worden aangehouden. Tijdens de fouillering bleek de 44-jarige in het bezit te zijn van de gestolen GSM. Hij is voor verhoor en verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat.

Drie keer diefstal van boerderij

WOLDENDORP Onbekende dader(s) hebben afgelopen week drie maal diverse machines uit een schuur van een boerderij aan de Heemweg gestolen. Hierbij werd een hogedrukreiniger, een grote en zware veegmachine en een grote compressor gestolen. De politie denkt dat de dader(s) bij de diefstallen gebruik hebben gemaakt van een aanhangwagen. De politie onderzoekt de diefstallen.