FNV KIEM

Laat publieke omroep over aan de makers

dinsdag 06 april 2010

FNV KIEM heeft vorige week op uitnodiging van het ministerie van OCW haar bijdrage geleverd aan de toekomstverkenning landelijke publieke omroepen. Als grootste vakorganisatie van werknemers en freelancers die werkzaam zijn bij de landelijke publieke omroepen, is het van belang betrokken te zijn bij de toekomst van de publieke omroep.

FNV KIEM heeft in het advies ook haar leden gevraagd hun opvattingen, wensen, ideen, gedachten, etc. kenbaar te maken. Dit heeft, tezamen met de continue informatie van leden, maar ook van niet leden, werkzaam bij de publieke omroepen, geleid tot een stevige bijdrage. Een belangrijk punt is dat de publieke omroepen weer het domein moeten worden van de makers en minder van instituties die nu de publieke omroep beheersen.

FNV KIEM hecht blijvend waarde aan een sterke publieke omroep. Een publieke omroep waarin de vele stromingen en meningen in ons land zich kunnen herkennen hoort bij onze cultuur en is daarin diep geworteld. Daarnaast is een sterke publieke omroep nodig als leverancier van betrouwbare informatie, die juist vanwege het pluriforme karakter ervan, onderwerpen die de mensen bezig houden van vele kanten kan belichten.

Lees hier het gehele adviesdocument.

Zie het origineel