Gemeente Oldebroek


Besluiten & Plannen uit het gemeentenieuws van dinsdag 6 april 2010

INGEKOMEN BOUW- EN SLOOPPLANNEN

BOUWAANVRAAG
Burgemeester en wethouders maken bekend dat een aanvraag om bouwvergunning is ingediend voor het:
-plaatsen van een carport, Marga Klompéstraat 21 te Wezep (20100072/RO - 26 maart 2010);
-plaatsen van een schuilgelegenheid voor dieren, Veenweg 60 te Oldebroek (20100073/RO - 26 maart 2010).

Het dossiernummer en de datum van binnenkomst staan tussen haakjes achter de aanvraag/melding vermeld. Deze bekendmaking is bedoeld als informatie over de nog te behandelen aanvragen. Be­langhebbenden worden hiermee in de gelegenheid gesteld kennis te nemen van de inhoud van de aanvragen. Voor meer informatie kunt u, op werkdagen tijdens openingsuren, contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

VERGUNNINGEN
(besluiten waartegen bezwaar mogelijk is)


*van college B en W

VERGUNNINGEN/TOEKENNINGEN WONINGWET

BOUWVERGUNNING
Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunning verleend voor het:
-vergroten van een woning, Klompenmakersweg 55 te Wezep (20090200/RO - 25 maart 2010);
-plaatsen van een overkapping/veranda, Leeuwerikstraat 12 Hattemerbroek (20100038/RO - 25 maart 2010);
-gedeeltelijk vernieuwen van kozijnen en kleine interne wijzigingen, Klompenmakersweg 67 te Wezep (20100045/RO 25 maart 2010).

SLOOPVERGUNNING
Burgemeester en wethouders hebben sloopvergunning verleend voor het:
-verwijderen van asbesthoudende materialen, Klompenmakersweg 67 te Wezep (20100063/RO - 26 maart 2010);
- slopen van een werkschuur, een houtopslag en een houten demontabele woning, Bovenstraatweg 64 te Oldebroek (20100049/RO - 29 maart 2010).

Het dossiernummer en de datum van verzending staan tussen haakjes achter de aanvraag/melding vermeld. Voor meer informatie kunt u, op werkdagen tijdens openingsuren, contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen zes weken na de dag van toezending van dit besluit hiertegen bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Oldebroek, postbus 2, 8096 ZG Oldebroek. In afwachting van een beslissing op het bezwaarschrift kan schorsing van het besluit of een andere voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht, postbus 205, 7200 AE te Zutphen. Daarvoor is in het algemeen griffierecht verschuldigd.

BOUWVERGUNNING MET ONTHEFFING
Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunning verleend voor het:
- oprichten van een garage/berging, Wagenmakersweg 9 te Wezep (door ontheffing op grond van artikel 3.23, van de Wro) (20090309/RO - 25 maart 2010);
- door aanbouw vergroten van een woning, de Zeis 8 te Wezep (door ontheffing op grond van artikel 3.23, van de Wro) (20090352/RO - 25 maart 2010);
- geheel vernieuwen van de bijgebouwen, Zuiderzeestraatweg 37 te Oldebroek (door ontheffing op grond van artikel 3.23, van de Wro) (20090282/RO - 26 maart 2010).

Het dossiernummer en de datum van verzending staan tussen haakjes achter de aanvraag/melding vermeld. Voor meer informatie kunt u, op werkdagen tijdens openingsuren, contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen zes weken na de dag van toezending van dit besluit hiertegen beroep instellen bij de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht, postbus 205, 7200 AE te Zutphen. Daarvoor is in het algemeen griffierecht verschuldigd. In afwachting van een uitspraak op het beroepschrift kan aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank om schorsing of een andere voorlopige voorziening worden gevraagd.

VERGUNNING
De volgende vergunning is verleend aan:

- de heer W. van de Weg namens chr. muziekvereniging David voor het verkopen van oliebollen in de kernen Oosterwolde en 't Loo op dinsdag 28 en vrijdag 31 december 2010.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende tegen bovengenoemde besluiten binnen zes weken, nadat het besluit aan de aanvrager is toegezonden of anderszins bekend is gemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen. Het indienen van een bezwaar schorst de werking niet. Een voorlopige voorziening kan gevraagd worden bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE, Zutphen. Hiervoor is in het algemeen griffierecht verschuldigd. Voor meer inlichtingen hierover: telefoon (0525) 638 200 begin_of_the_skype_highlighting (0525) 638 200 end_of_the_skype_highlighting.

ONTWERPBESTEMMINGSPLANNEN
'WEZEP NOORD 2009' EN 'WEZEP, WILDEKAMPSWEG/HOUTHAKKERSWEG' Ter inzage legging
Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de ontwerpbestemmingsplannen
-'Wezep Noord 2009' (inclusief een bijbehorend ontwerpexploitatieplan)
-'Wezep, Wildekampsweg/Houthakkersweg'
met bijbehorende stukken en de hierop betrekking hebbende ontwerpbesluiten ter inzage liggen van woensdag 7 april tot en met dinsdag 18 mei 2010. Deze stukken kunt u inzien:
1.in het gemeentehuis van Oldebroek tijdens werkdagen tussen 9.00 tot 12.00 uur en iedere woensdag van 17.00 tot 20.00 uur;
2.in het dorpskantoor in Wezep tijdens werkdagen van 13.00 tot 16.00 uur en iedere dinsdag van 17.00 tot 20.00 uur;

Digitaal raadpleegbaar
Beide plannen zijn ook digitaal te raadplegen. Ten eerste zijn de stukken te raadplegen via de website van Ruimtelijke plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl). Ten tweede kunt u de stukken raadplegen via onze website www.oldebroek.nl onder het kopje Wonen / Bestemmingsplannen / bp. Wezep.

Het ontwerpbestemmingsplan "Wezep Noord 2009"
Het bestemmingsplan heeft betrekking op de woonwijk "Wezep Noord" en voor het bedrijventerrein 'Wezep Noord', zowel het bestaande als het nog te realiseren gedeelte. Het plangebied Wezep Noord wordt globaal begrensd in het noordwesten door Rijksweg A28, in het noordoosten door de Voskuilerdijk, in het zuidoosten door de Zuiderzeestraatweg en de Van Pallandtlaan en in het zuidwesten door sportpark De Brink en door de Heigraaf. In het ontwerpbestemmingsplan is de mogelijkheid voor het realiseren van starterswoningen in Wezep Noord II, fase III, de herontwikkeling van De Bulten 2 meegenomen.

Het ontwerpbestemmingsplan"Wezep, Wildekampsweg/Houthakkersweg" Het bestemmingsplan heeft betrekking op het juridisch-planologisch mogelijk maken van een vijftal woningen: twee-onder-één kapwoning en 3 starterswoningen op het perceel Wildekampsweg 41 en 41a te Wezep.

Zienswijzen
In de termijn van de terinzageligging kan iedereen een schriftelijke of mondelinge zienswijze over de bovengenoemde ontwerpbestemmingsplannen indienen. Een schriftelijke zienswijze dient te worden gericht aan de raad van de gemeente Oldebroek, Postbus 2, 8096 ZG Oldebroek. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze of eventuele vragen, kunt u contact opnemen met mevrouw M. Emming van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon (0525) 638333 begin_of_the_skype_highlighting (0525) 638333 end_of_the_skype_highlighting.

ONTWERPBESTEMMINGSPLAN
'WEZEP, OUDE WAPENVELDSEWEG'
Ter inzage legging
Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan 'Wezep, Oude Wapenveldseweg' met de bijbehorende stukken en het hierop betrekking hebbende ontwerpbesluit ter inzage ligt van woensdag 7 april tot en met dinsdag 18 mei 2010. De stukken kunt u inzien:
1.in het gemeentehuis van Oldebroek tijdens werkdagen tussen 9.00 tot 12.00 uur en iedere woensdag van 17.00 tot 20.00 uur;
2.in het dorpskantoor in Wezep tijdens werkdagen van 13.00 tot 16.00 uur en iedere dinsdag van 17.00 tot 20.00 uur.

Digitaal raadpleegbaar
Het plan is ook digitaal te raadplegen. Ten eerste zijn de stukken te raadplegen via de website van Ruimtelijke plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl). Ten tweede kunt u de stukken raadplegen via onze website www.oldebroek.nl onder het kopje Wonen / Bestemmingsplannen / bp. Wezep.

Het bestemmingsplan
Het plan heeft betrekking op het juridisch-planologisch mogelijk maken van een zestiental woningen aan de Oude Wapenveldseweg te Wezep (locatie voormalige gemeentewerf). Het betreft een inbreidingslocatie. Om stedebouwkundige redenen is er voor de locatie ook een concept-beeldkwaliteitsplan opgesteld. Zie daarvoor een andere publicatie. Het plangebied van het plan is globaal gezien gelegen tussen de Oude Wapenveldseweg, de Goudenregenstraat, de Stationsweg en een oude begraafplaats.

Zienswijzen
In de termijn van de terinzageligging kan iedereen een schriftelijke of mondelinge zienswijze over bovengenoemd ontwerpbestemmingsplan indienen. Een schriftelijke zienswijze dient te worden gericht aan de raad van de gemeente Oldebroek, Postbus 2, 8096 ZG Oldebroek. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze of eventuele vragen, kunt u contact opnemen met de heer A. Hulsebosch van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon (0525) 638333 begin_of_the_skype_highlighting (0525) 638333 end_of_the_skype_highlighting.

Inloopavond
Op maandagavond 19 april 2010 wordt er in het dorpshuis te Wezep een inloopavond gehouden. U heeft tussen 19.30 - 21.00 uur de mogelijkheid om over dit plan met ons van gedachten te wisselen en om vragen te stellen over het plan.

WONINGBOUW EN VERKEERSLAWAAI
De gemeente is het bestemmingsplan 'Wezep, Oude Wapenveldsweg' aan het voorbereiden. Het bestemmingsplan schept de planologische randvoorwaarden voor de realisering van 16 woningen op de plek van de voormalige Gemeentewerf. Volgens de Wet Geluidhinder mag het wegverkeersgeluid bij de gevels van nieuw te bouwen woningen in principe niet hoger zijn dan 48 decibel. Dit zogenaamde voorkeursniveau geeft hier problemen. Het geluidsniveau op de achtergevels van 8 van de te bouwen woningen, ten gevolge van het verkeer op de Stationsweg, bedraagt namelijk maximaal 52 decibel. Burgemeester en wethouders zijn in verband daarmee van plan om voor die woningen een hogere geluidsbelasting toe te staan, namelijk maximaal 52 decibel. Burgemeester en wethouders kunnen een hogere waarde toestaan van maximaal 63 decibel. Het ontwerp-besluit met bijlagen ligt van 7 april 2010 tot en met 18 mei 2010 tijdens de normale openingstijden ter inzage in het gemeentehuis te Oldebroek en in het dorpskantoor te Wezep. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zienswijzen omtrent het voornemen om een hogere waarde toe te staan naar voren brengen. De zienswijze dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek, Postbus 2, 8096 ZG Oldebroek. Gedurende deze termijn kan een ieder ook mondeling zijn of haar zienswijze naar voren brengen. Daartoe kan tijdens kantooruren een afspraak worden gemaakt met dhr. C. van der Graaf van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (0525) 638333 begin_of_the_skype_highlighting (0525) 638333 end_of_the_skype_highlighting.

SUBSIDIEREGELING INHEEMSE ERFBEPLANTING
Op 30 maart 2010 heeft het college besloten om de subsidieregeling inheemse erfbeplanting vast te stellen. De regeling is bedoeld om het toepassen van inheemse beplanting op de erven in het buitengebied van de gemeente te bevorderen. De gemeente geeft per aanvraag een maximaal subsidiebedrag van ¤ 250,- op de aanschaf van beplanting, eventuele boompalen en boomband. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. De overige voorwaarden zijn in de regeling opgenomen. U kunt de subsidieregeling op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur kosteloos inzien bij de voorlichter in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Oldebroek. Op verzoek en tegen betaling kunt u er een kopie van krijgen. De subsidieregeling staat ook op www.oldebroek.nl.

NIEUW INKOOPBELEID EN INKOOPVOORWAARDEN
Het college heeft op 9 februari 2010 besloten tot het vaststellen van het gezamenlijk inkoopbeleid en inkoopvoorwaarden. Het is van toepassing op inkopen die de gemeente Oldebroek zelf doet alsmede op inkopen die de gemeente Oldebroek samen doet met één of meerdere gemeenten. Hiermee vervalt het in 2007 vastgestelde 'Nota Inkoopbeleid'. Deelnemers aan de samenwerking zijn: de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten, de Regio Noord Veluwe (RNV) en vanaf 2010 de gemeente Zeewolde. Het nieuwe beleid en voorwaarden treden in werking op 6 april 2010. De stukken zijn te raadplegen op de website van de gemeenten Oldebroek, www.oldebroek.nl: Bestuur en Organisatie -> Gem. regelgeving -> Financiën en economie.