Rechtbank 's-Hertogenbosch


Jager veroordeeld voor dood door schuld

's-Hertogenbosch, 6 april 2010 - Het gerechtshof 's-Hertogenbosch heeft een 73-jarige jager veroordeeld tot een gevangenisstraf van 360 dagen (waarvan 337 dagen voorwaardelijk) voor dood door schuld.

Op 22 november 2007 heeft de man op een jachtterrein in Breda een vrouw, die op dat moment haar honden uitliet, van een afstand van ongeveer 300 meter, getroffen met een kogel uit zijn geweer. De vrouw overleed enkele dagen later aan de gevolgen van de schotverwondingen.

Het stuk land waar de man heeft gejaagd is overzichtelijk en open. Het grenst echter aan een onoverzichtelijk ruig terrein dat voor het publiek vrij toegankelijk is. De man heeft het ruige stuk door zijn beperkte blikveld vanuit de jachthut niet helemaal kunnen overzien en daardoor de vrouw ook niet gezien.

Bij het bepalen van de straf heeft het hof rekening gehouden met de leeftijd van de man en het feit dat hij een blanco strafblad heeft.

De man is op 24 april 2009 door de rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 240 uren en een gevangenisstraf van 293 dagen waarvan 270 dagen voorwaardelijk.

LJ Nummer

BM0025

Zie het origineel
Bron: Gerechtshof 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 6 april 2010 Naar boven