Stadsdeel Amsterdam-Noord

Waarom naar het Loket Zorg en Samenleven?

6 april 2010

Ik zoek een baan en wil een opleiding volgen, kan dat? Onze zoon pubert er op los, wat kunnen we doen? Ik heb een formulier, hoe vul ik het in? Mijn buurnam is eenzaam, kunnen jullie helpen? Wanneer iemand ergens zelf niet uitkomt, ook niet met behulp van familie en vrienden, dan kan de gemeente ondersteuning bieden.

Er zijn vier loketten

Amsterdam-Noord heeft vier loketten Zorg en Samenleven waar bewoners terecht kunnen voor informatie, advies en ondersteuning. Loketmedewerkers kunnen veel vragen meteen beantwoorden en hebben goed contact met zorg- en dienstverleners die vaak in hetzelfde gebouw zitten. Bij mensen die niet langs kunnen komen, leggen medewerkers huisbezoeken af.

Met welke vragen kunt u terecht?

De loketmedewerkers bieden informatie en advies op een breed gebied: zorg, welzijn, wonen en financiën. Daaronder vallen bijvoorbeeld vragen over lichamelijke en psychische gezondheid, financiële en administratieve problemen en belastingen, schulden en inkomensbesteding, opvoeding en sociale contacten.

Locaties en openingstijden

De locaties en openingstijden van de loketten Zorg en Samenleven zijn:
* Nieuwendam (De Breek)
Volendammerweg 51B, inloopspreekuur:
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur
* Tuindorp Oostzaan
Aldebaranplein 1C, inloopspreekuur:
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur
* Midden Noord (De Open Vaart)
Hagedoornplein 1B, inloopspreekuur:
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur
* Banne Buiksloot
Botterstraat 185B, inloopspreekuur:
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur

Bereikbaarheid

Voor informatie en advies is het loket telefonisch te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur. Wilt u een afspraak maken of heeft u een vraag? Bellen kan ook, tel: 020 7510 610. E-mail: loketzorgensamenleven@noord.amsterdam.nl.