Politie Gelderland-Zuid

Brokkenmaker met slok op aangehouden

Lienden, 06-04-2010 o In de nacht van maandag op dinsdag is een 61-jarige inwoner van Lienden aangehouden. Hij wordt verdacht van doorrijden na een ongeval en het rijden onder invloed.

Agenten werden maandagavond omstreeks 23.00 uur naar de Burgemeester Houtkoperweg gestuurd. Daar zou een auto tegen een hek zijn gereden en vervolgens zijn doorgereden. Het kenteken was bij de agenten bekend. Eerder die avond was er melding gedaan door een getuige. Deze had gezien dat de bestuurder van een auto met hetzelfde kenteken, onder invloed zou zijn van alcohol.

De agenten gingen naar het adres van de geregistreerde eigenaar. Zij zagen de bewuste auto op de oprit staan met schade. De eigenaar lag al te slapen en bleek inderdaad onder invloed van alcohol. Toen de agenten de man aanspraken sprak hij met dubbele tong.

Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies de man 590 ug/l. De politie maakte proces-verbaal op en nam zijn rijbewijs in. Ook werd hem een rijverbod opgelegd van 6 uur.

(14)

Laatst gewijzigd 06-04-2010 11:18 | © Regio Gelderland-Zuid |