Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 april 2010

Chauffeur dodelijk verongelukt onder eigen vrachtauto

Den Ham

Dinsdagmorgen 6 april vond bij een bedrijf in Den Ham een ernstig ongeval plaats. Een chauffeur van een vrachtwagencombinatie kwam daarbij om het leven.

Omstreeks 09.30 uur werd dinsdagmorgen de 6e april gemeld dat er een ernstig ongeval had plaatsgevonden aan de Dorpsstraat in Den Ham. Bij komst van de politie en de ambulance bleek dat de chauffeur van een vrachtwagencombinatie aan de gevolgen van dit ongeval was overleden.

Bleek dat de chauffeur, een 71- jarige man uit Giekerk wilde laden cq lossen. Plotseling is de vrachtwagencombinatie vermoedelijk beginnen te rollen en gleed de 71- jarige van de treeplank van zijn vrachtwagen en kwam onder de wielen terecht. Met behulp van de brandweer kon het stoffelijk overschot onder de wielen vandaan worden gehaald en worden geborgen.

Hoe dit ongeval heeft kunnen gebeuren wordt nader onderzocht door de afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente en de arbeidsinspectie.

Man aangehouden voor poging diefstal fiets Enschede
Een 19-jarige Enschedeër werd maandagavond 5 april omstreeks 20.25 uur aangehouden, omdat hij tot twee keer toe getracht had een fiets te stelen.

Op zondag 4 april werd voor de eerste keer getracht een fiets te stelen aan de Zweringweg in Enschede. Dit is door onbekend gebleven reden niet doorgegaan. De dag erop, maandagavond 5 april, zou hij eveneens dezelfde fiets hebben willen stelen. Getuigen zagen op maandagavond omstreeks 20.15 uur dat de 19-jarige jongen bezig was het kabelslot van een fiets open te breken.

De 19-jarige jongen werd aangehouden door de politie voor poging diefstal. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010029928)

Man aangehouden voor belediging agenten Almelo
Maandag 5 april zijn politieagenten beledigd door een 48-jarige man uit Almelo. De man is aangehouden en wordt gehoord.

De politie kreeg de melding van een ruzie tussen enkele buurtbewoners in Almelo. Toen de politie ter plaatse kwam hebben ze het verhaal van de ruziënde buurtbewoners aangehoord. Met de 48-jarige man viel echter niet te praten. Bij het verlaten van de woning schold de 48-jarige man richting de agenten. Vervolgens gooide de 48-jarige man de voordeur van zijn woning dicht.

De agenten zijn naar het politiebureau gegaan en hebben een machtiging opgehaald voor binnentreden van de woning om de 48-jarige man aan te houden voor belediging. Om 22.05 uur werd de man in zijn woning aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek is ingesloten. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2010029953)

Man aangehouden voor vernieling Twenterand
Op dinsdag 6 april omstreeks middernacht, 00.00 uur, werd een 42-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveense wijk aangehouden voor vernieling van een ruit.

Op maandag 5 april omstreeks 23.45 uur kwam bij de politie de melding dat er ruzie was in een woning aan de Zonnebloemstraat in Westerhaar-Vriezenveense wijk. Ter plaatste heeft de politie onderzoek ingesteld en bleek dat de ex van de 31-jarige bewoonster een ruit van de voordeur had vernield.

Hierop is de ex, een 42-jarige man aangehouden door de politie en voor nader onderzoek ingesloten. (2010029975)