Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.40 uur

Utrecht, 06-04-2010

Ongeval met dodelijke afloop

BUNSCHOTEN Op de Dorpsstraat heeft maandag 5 april een ongeval plaatsgevonden waarbij een 59-jarige fietser uit Bunschoten is omgekomen.

Omstreeks 23.20 uur kreeg de politie de melding dat een fietser in botsing was gekomen met een tractorbestuurder. De tractorbestuurder, een 36-jarige man uit Nijkerkerveen, reed even daarvoor op de Dorpsstraat in de richting van het Kolkplein. Ter hoogte van de Schoolstraat passeerde de 59-jarige fietser de tractor in tegengestelde richting. Op het moment de fietser naast de tractor kwam rijden, kwam hij ten val en kon de tractorbestuurder niet voorkomen dat de fietser onder zijn oplegger terecht kwam. Alle hulpdiensten waren ter plaatse. De 59-jarige man is met ernstig letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Daar is hij in de loop van de nacht komen te overlijden. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeval.

Gewond bij aanrijding

LAGE VUURSCHE - Maandag 5 april heeft op de Vuurse Steeg een aanrijding tussen een automobilist en een koets plaatsgevonden.

Omstreeks 13.15 uur kreeg de politie de melding dat een koets met twee paarden en een personenauto met elkaar in botsing waren gekomen. De politie kwam ter plaatse en constateerde dat de automobilist de koetsier van achter had geraakt bij een inhaalpoging. De veroorzakende automobilist, een 74-jarige man uit Dronten, probeerde er daarna vandoor te gaan. Andere weggebruikers hebben de automobilist de weg versperd zodat hij moest stoppen.

Op de koets zaten een 61-jarige man uit Soest en een 28-jarige vrouw uit Amersfoort. Door de aanrijding viel de vrouw van de koets en werd zij door de koets overreden. Zij is met hoofdletsel door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De man had last van zijn nek, hij hoefde niet naar het ziekenhuis. De automobilist gaf aan dat hij in plaats van de rem per ongeluk het gaspedaal had ingetrapt. Agenten hebben zijn rijbewijs ingevorderd. De politie doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.

Aanrijding wielrenners
SOESTERBERG Op maandag 5 april zijn twee wielrenners aangereden door een automobilist. Rond 13.45 uur kreeg de politie de melding dat op de kruising Rademakerstraat - Kampweg twee fietsers gewond waren geraakt bij een aanrijding. Het bleek dat twee wielrenners over de Rademakersstraat in de richting van Amersfoort waren gereden en geen voorrang hadden verleend aan een automobilist (gegevens onbekend) die over de Kampweg reed. Een aanrijding kon niet meer worden voorkomen. Een 45-jarige wielrenner uit Bussum liep een hoofdwond op, de andere wielrenner, een 48-jarige man uit Hilversum, liep vermoedelijk een gebroken sleutelbeen op. De mannen zijn door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis in Hilversum.