Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.58 uur

Utrecht, 06-04-2010

Twee jongeren aangehouden

HOUTEN De politie heeft maandag 5 april twee jongeren aangehouden die worden verdacht van (poging) woninginbraak. Rond 23.20 uur kreeg de politie een melding dat twee personen zich ophielden in een tuin van een woning aan de Ruitercamp. Toen agenten arriveerden gingen twee jongens ervandoor. Agenten hebben beide verdachten aangehouden. Het tweetal, een 18-jarige man en een 17-jarige jongen uit Houten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Overval

IJSSELSTEIN De politie is een onderzoek gestart naar een overval op een tankstation aan de Utrechtseweg. Op maandag 5 april rond 19.10 uur kwam een man het tankstation binnenlopen. Nadat hij enkele goederen had afgerekend, bedreigde hij de medewerker met een wapen en eiste geld. Daarna ging de man er met onbekende buit ervandoor. De politie heeft na de melding een zoekactie opgezet, maar heeft de verdachte niet meer gevonden.

De politie is op zoek naar getuigen die de verdachte voor of na de overval hebben gezien. De verdachte was gekleed in een lichte kleur trainingsbroek met opvallende puntzakken, witte gewatteerde jas met capuchon, zwart muts en een zwarte sjaal. Hij liep na de overval met een plastic tas een woonwijk in. Informatie kan doorgegeven worden aan de recherche van het district Lekstroom via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.