Sint Franciscus Gasthuis
Eerst baby geboren in de nieuwe Kraamsuites

Woensdagavond 31 maart 2010 om 19.42 uur is de eerste baby geboren in de nieuwe luxe Kraamsuites van het Sint Franciscus Gasthuis. Nieuweling Kayden Meulens weegt 3168 gram en helemaal gezond. De trotse ouders van baby Kayden zijn Wissam Verissimo Brito en Fraisel Meulens. Op vrijdag 2 april 2010 zijn moeder en kind naar hun huis in Rotterdam gegaan.

Kraamsuites

Op de kraamsuite is iedere aanstaande moeder welkom om de ontsluitingsweeën op te vangen, te bevallen en daarna te herstellen.

Voorzieningen

Alle medische voorzieningen zijn standaard in alle Kraamsuites aanwezig en kunnen tijdens de bevalling worden gebruikt. Na de bevalling worden alle verrijdbare apparaten verwijderd van de kraamsuite en wordt de kraamsuite weer teruggebracht in huiselijke sfeer. De moeder en haar partner kunnen dan fijn genieten van de pasgeboren baby.
De partner heeft de mogelijkheid om te blijven slapen.

Neonatologie

Als de baby extra zorg nodig heeft, dan wordt deze zorg gegeven op de afdeling Neonatologie. Deze afdeling is net als de Kraamsuites gehuisvest op de tiende verdieping. De moeder blijft daardoor in de buurt van de baby en kan altijd langs gaan om te kijken.

Borstvoeding

In het Sint Franciscus Gasthuis wordt veel waarde gehecht aan het toepassen van de richtlijnen voor borstvoeding, die beschreven staan in het borstvoedingcertificaat van het Baby Friendly Hospital. Op de Kraamsuites kan iedere moeder onder begeleiding van een verpleegkundige borstvoeding geven aan de baby.

Kijk voor meer informatie en onze film over de Kraamsuites in het Sint Franciscus Gasthuis op www.sfg.nl/kraamsuites.