Ingezonden persbericht


Persinformatie

6 april 2010

Helft jongeren wil gezonder eten

Ruim de helft van de Nederlandse jongeren wil gezonder gaan eten. Zij willen graag gemakkelijk beschikken over praktische tips om van slechte eetgewoontes af te komen, bijvoorbeeld via internet.

Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 1.000 Nederlanders, uitgevoerd door bureau GfK in opdracht van het Voedingscentrum.

Van de jongeren tussen de 20 en 29 jaar geeft 54% aan dat zij gezonder willen eten. Het onderzoek toont aan dat juist deze groep minder vaak zelf kookt en vaker naar de snackbar gaat. Zij eten ook vaker voor de televisie of achter de computer dan andere Nederlanders, en slaan vaker het ontbijt over.

Onder alle ondervraagden blijkt een derde graag hulp te willen om gezonder te gaan eten. Maar liefst 58% wil deze informatie via internet ontvangen.

Het Voedingscentrum voorziet in die behoefte met de campagne Het Nieuwe Eten. De maandelijkse tipmailings over gezonder eten zijn een succes: in ruim een jaar tijd hebben al meer dan 100.000 Nederlanders zich voor deze service aangemeld.

Het Nieuwe Eten is een campagne die mensen aanspoort om gezonder te eten, waarbij je eigen eetpatroon het uitgangspunt is. Door verbeterstapjes te kiezen die aansluiten bij je eigen voorkeuren en door het in je eigen tempo te doen, is de kans het grootst dat het een nieuwe, blijvende gewoonte wordt. Het Voedingscentrum helpt daarbij met gerichte tips om stap voor stap gezonder te gaan eten.

Het onderzoek 'Dagelijks eten' werd in november 2009 onder 1080 personen online uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK. Voedingscentrum - eerlijk over eten
Gezond, lekker en bewust eten is belangrijk in onze samenleving. Elke Nederlander kan met al zijn vragen hierover terecht bij een onafhankelijke organisatie: Stichting Voedingscentrum Nederland. Het Voedingscentrum wordt gefinancierd door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om wetenschappelijk verantwoorde, eerlijke informatie te geven over gezonde en veilige voeding en voedselkwaliteit.