Gemeente Wieringen

Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) Gemeente Wieringen insigne boa

Sinds 1 april van het jaar 2010 beschikt onze gemeente over een Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA). Onze BOA is een toezichthouder in de openbare ruimte en zal op de kleine ergernissen gaan handhaven. Onder de âkleine ergernissenâ worden de feiten die in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) staan beschreven verstaan. Onze APV kunt u op deze website terugvinden. In deze verordening kunt u teruglezen wat wel- en vooral niet is toegestaan. Bovendien zal onze BOA ook op de feiten die betrekking hebben op het inzamelen van afval en het parkeerbeleid gaan handhaven. De BOA zal in zijn uniform op straat goed herkenbaar zijn.

Het doel van de BOA en de gemeente Wieringen is om de veiligheid en leefbaarheid te vergroten en te bevorderen door de feiten aan te pakken waar jullie de burgers last van ondervinden. Samen zullen wij moeten zorgen voor een veilige woon- en leefomgeving waar wij onze dagelijkse activiteiten zonder enige last kunnen ondernemen.

Â

De BOA zal op straat de overtreder kunnen waarschuwen en indien nodig een boete kunnen opleggen. Dit hangt uiteraard van het feit en de situatie af. Daarom staat voorlichting richting u centraal.

Â

Overlastfeiten en feiten die u ergeren, zoals hondenpoep, fout parkeren, rondslingerend afval en hangjeugd met verkeerde intenties zullen door de BOA worden aangepakt. De BOA zal de overtreders hierop aanspreken, waarbij het oplossen van het probleem en het voorkomen van herhaling centraal staat. Zoals reeds gezegd, zullen wij samen moeten werken om onze gemeente meer leefbaar te maken.

Â

Mocht u vragen of klachten hebben, dan kunt u contact met onze BOA opnemen. U kunt onze BOA op het volgende e-mailadres bereiken: BOA@wieringen.nl. Bovendien is onze BOA ook mobiel op het volgende nummer bereikbaar: 06 20 36 31 17.

Â