Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.00 uur

Utrecht, 06-04-2010

Koperdief aangehouden

AMERSFOORT Op de Bohortplaats is dinsdagmorgen 6 april een 18-jarige koperdief uit Maarsbergen aangehouden. Rond 04.15 uur hoorde een getuige zaaggeluiden vanaf een dak van een flat komen. De getuige belde de politie en agenten namen direct poolshoogte. De flat werd rondom afgezet en één van de agenten ging het dak op. Daar zag hij de 18-jarige man uit Maarsbergen. Naast hem lagen tassen en een kniptang. De bliksemafleider was beschadigd. De verdachte is aangehouden.

Aangehouden voor baldadigheid

AMERSFOORT Op de Hanzeboulevard zijn maandag 5 april twee jongemannen aangehouden omdat ze met een aardappelbuks op een gebouw hadden geschoten.

Agenten kregen rond 16.30 uur de melding dat er op een gebouw zou worden geschoten en gingen naar de bewuste locatie. Aan de zijkant van een gebouw aan de Hanzeboulevard zagen de agenten twee jongens een zelfgemaakte 'aardappelbuks' bij zich hadden, evenals twee bussen deodorant en een zak met aardappels. In hun directe omgeving lagen diverse aardappelresten. De jongens bekenden dat zij aan het aardappelschieten waren geweest en bekenden dat zij tegen het gebouw hadden geschoten. Ze hebben een bekeuring gekregen voor baldadigheid. De jongens, een 18- en 19-jarige inwoner van Hoevelaken, deden afstand van hun wapen.

Gewonden bij aanrijding

WOUDENBERG Op de Randweg heeft maandagavond 5 april een ongeval plaatsgevonden waarbij een 33-jarige motorrijder uit Ede en een 31-jarige automobiliste uit Utrecht gewond zijn geraakt.

Omstreeks 22.25 uur werd de politie naar de Randweg gestuurd vanwege een ongeval. Een motorrijder die in de richting van Scherpenzeel reed, was onderuit gegaan en een automobilist was bekneld in zijn auto komen te zitten. Hoe dit is gebeurd, is nog niet bekend. De politie doet onderzoek. De brandweer bevrijdde de automobiliste uit haar auto. Beide gewonden zijn per ambulances naar verschillende ziekenhuizen gebracht.