Politie Haaglanden

Persberichten 6 april

Haaglanden, 06-04-2010

Update vondst dode vrouw woning Koekoekslaan
Wassenaar De overleden vrouw die op Tweede Paasdag in een woning aan de Koekoekslaan werd gevonden, blijkt de 37-jarige bewoonster. Zij is door geweld om het leven gekomen. De 49-jarige man die in dezelfde woning werd aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij het overlijden van de vrouw, is haar echtgenoot. De politie onderzoekt de toedracht en omstandigheden van het overlijden van de vrouw. Op het lichaam van de vrouw zal sectie worden verricht door het Nederlands Forensisch Instituut.

Jongens aangehouden voor diefstal
Den Haag Drie Haagse jongens in de leeftijd van 13 en 15 jaar zijn maandag 5 april om 15.50 uur door de politie aangehouden omdat zij spullen uit de kleedkamers van een sportcomplex aan de Jan van Beersstraat hadden gestolen. Leden van de sportvereniging zagen op camerabeelden de jongens door de gangen van het complex lopen en aan de deuren voelen. Toen zij hierop werden aangesproken, verklaarden zij te willen douchen. Later bleek in een van de kleedkamers een tas klaar te staan met daarin verschillende waardevolle spullen van spelers. De jongens zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Man aangehouden voor huiselijk geweld
Den Haag - Een 58-jarige Hagenaar werd maandag 5 april aangehouden nadat hij zijn 52-jarige echtgenote had mishandeld. De politie kreeg omstreeks 21.30 uur de melding dat een vrouw mishandeld werd in een woning. Ter plaatse hoorde de agenten door de brievenbus de vrouw om hulp roepen. Direct hielden zij de man aan en brachten hem naar het politiebureau. De vrouw deed aangifte tegen haar man. Politie Haaglanden treedt bij dergelijke incidenten volgens een vast protocol op. Slachtoffers kunnen een beroep doen op maatschappelijk werk, terwijl tegen de daders proces-verbaal wordt opgemaakt, waarna ze worden verwezen naar De Waag. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk Geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Rijden zonder rijbewijs
Den Haag Tijdens een snelheidscontrole op maandag 5 april omstreeks 13.50 uur op de Neherkade hielden agenten een 35-jarige Hagenaar staande. Bij controle bleek dat de man nooit zijn rijbewijs had gehaald. Hiervoor kreeg hij proces-verbaal.

Navigatieapparatuur gestolen
Den Haag Een 73-jarige Hagenaar deed maandag 5 april aangifte van diefstal van navigatieapparatuur uit zijn auto. De man had zijn auto geparkeerd aan de Evert Wijtemaweg en was vergeten zijn apparatuur mee te nemen. Tussen 14.00 en 16.00 uur zag een inbreker kans deze weg te nemen. Een groot deel van de auto-inbraken is het werk van zogenoemde veelplegers. Deze dieven zijn uit op een snelle kraak en zoeken daarom vooral naar makkelijke doelwitten, zoals autos waarin kostbaarheden zichtbaar zijn achtergelaten. Neem kostbaarheden -altijd mee. Verstop ook niets in uw auto, want met behulp van bluetooth kan een inbreker een laptop of mobiele telefoon in uw achterbak ook zien. Kunt u uw waardevolle spullen echt niet meenemen, monteer dan een kluisje in uw auto. En zorg dat uw spullen zijn geregistreerd. Een inbreker wil bovendien niet graag betrapt worden: uw auto parkeren op bijvoorbeeld een goed verlichte parkeerplaats, op een plek met veel bebouwing of langs een drukke weg, kan de dief al afschrikken.

Woninginbraak; politie zoekt getuigen
Den Haag - Drie onbekend gebleven mannen braken maandagavond 5 april om 22.18 uur in bij een woning aan de Fahrenheitstraat. De 40-jarige bewoonster, die de inbrekers betrapte en op de fiets zag vluchten, belde de politie. Korte tijd later zag een 27-jarige motoragent op de Nieboerweg drie personen fietsen die aan het signalement voldeden. Toen hij hen aansprak en vorderde te stoppen, schopte een van de mannen tegen zijn motor, waardoor de agent ten val kwam. In het ziekenhuis bleek dat hij meerdere kneuzingen aan zijn schouder op had gelopen. De politie is een onderzoek naar de drie mannen gestart. Zij waren alle drie in het donker gekleed en een hen droeg een tas met ruitjesmotief op zijn rug. Bent u getuige geweest van de inbraak of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Segbroek via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Overval; politie zoekt getuigen
Den Haag - Een winkel aan de Valkenboslaan werd maandagavond 5 april om 23.40 uur overvallen door twee onbekend gebleven mannen met bivakmutsen, handschoenen en een (imitatie) vuurwapen. De 47-jarige eigenaar van de winkel schold de overvallers uit, waarna zij zonder iets mee te nemen wegliepen door de Daltonstraat, in de richting van de Fahrenheitstraat. Mogelijk zijn zij op de Loosduinseweg met het openbaar vervoer verder gereisd. Beiden droegen een blauwe spijkerbroek. Een van de twee droeg een zilverkleurige jas. Politie Haaglanden startte gelijk een onderzoek naar de overval. Hierbij werd een zwart imitatie handvuurwapen tussen twee auto's aangetroffen. De recherche zoekt getuigen van deze overval. Bent u getuige geweest of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Segbroek via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Medewerker pechhulpdienst bedreigd
Delft Een 27-jarige man uit Delft bedreigde zondag 5 april om 15.50 uur een medewerker van een pechhulpdienst. De Delftenaar was gestrand met zijn auto op het Vorrinkplein en belde de wegenwacht. Alhoewel zijn auto wel startte, eiste hij een sleep naar Rotterdam. De medewerker vertelde hem dat de auto niet voldeed aan de criteria voor een sleep en dat hij de man helaas niet verder kon helpen, mede aangezien de man woonachtig is in Delft. Hierop werd de Delftenaar zó boos dat hij samen met zijn broer de medewerker probeerde te beletten weg te rijden. Ook trapten ze tegen de auto van de pechhulpdienst. Uiteindelijk zag de medewerker toch kans weg rijden. Op de snelweg A13 bleken de mannen hem in de bewuste auto te achtervolgen en probeerden ze hem van de snelweg te rijden. De pechhulpmedewerker belde de politie en kon uiteindelijk veilig binnen de hekken van zijn uitvalsbasis parkeren. De Delftenaar belde tijdens de achtervolging het callcenter van de pechhulpdienst, en wilde de naam van de medewerker weten. Ook uitte hij in dat gesprek bedreigingen richting de medewerker. Agenten hielden de man aan en maakten proces-verbaal tegen hem op. Het gesprek met het callcenter, dat opgenomen is op band maakt deel uit van het proces-verbaal.

Onfortuinlijke val van balkon
Delft - Een 67-jarige Delftenaar raakte maandag 5 april gewond toen hij vanaf zijn balkon aan het Nassauplein naar beneden viel. Omstreeks 15.30 uur kreeg de politie de melding dat er op het Nassauplein iemand naar beneden zou zijn gevallen. Ter plaatse lag de Delftenaar in de tuin van zijn benedenburen met een hoofdwond en last van zijn arm en schouder. Ambulancepersoneel ontfermde zich over het slachtoffer. Omdat er te weinig ruimte was om het slachtoffer stabiel te kunnen vervoeren op een zogeheten 'wervelplank', zaagde de brandweer twee bomen in de tuin om en creëerde daarmee meer werkruimte. De man is naar het ziekenhuis vervoerd en daar behandeld. Onderzoek wees uit dat de man vermoedelijk naar beneden is gevallen toen hij de was wilde ophangen op het balkon.

Poging inbraak bloemenwinkel
Pijnacker-Nootdorp Drie Hagenaren probeerden in de vroege morgen van maandag 5 april rond 04.00 uur bij een bloemenwinkel op de Lange Baan in te breken. Een getuige zag de mannen tot tweemaal toe rommelen aan het slot van de winkel en alarmeerde de politie. Dankzij een heldere beschrijving van de verdachten kon de politie in de omgeving van de winkel drie jongens van 18, 20 en 21 aanhouden. In het voertuig van de jongens troffen de agenten naast gereedschap ook een slotentrekker aan. De politie onderzoekt de zaak.

Taxichauffeur mishandeld
Rijswijk Een 36-jarige taxichauffeur uit Zoetermeer werd maandagochtend 5 april door een klant op de Admiraal Helfrichsingel mishandeld. Omstreeks 07.30 uur kreeg de politie een melding binnen van een getuige die een gevecht zag tussen de taxichauffeur en klant. Toen agenten ter plaatse kwamen troffen ze de verdachte aan op de bijrijderstoel van de taxi. De 18-jarige Hagenaar reageerde aanvankelijk nergens op en de agenten alarmeerden voor de zekerheid de ambulance. Plotseling kwam hij weer bij en bleek de jongen niets te mankeren. Hij was echter wel ernstig onder invloed van alcohol. De Hagenaar werd aangehouden voor mishandeling en vernieling van een taxipas. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Dronken automobilist rijdt tegen woning
Monster/Westland Een dronken automobilist reed maandagavond 5 april tegen de gevel van een woning aan het Kerkpad, en ging er toen vandoor. Politieagenten keken in de omgeving uit naar de automobilist. In de Hortensiastraat zagen zij een auto rijden, die veel schade en een lekke band had. De agenten hielden de bestuurder in de Ahornstraat staande; het bleek een 37-jarige man uit Monster te zijn, die kort daarvoor tegen de woning aan het Kerkpad was gereden. De man bleek erg dronken te zijn; hij blies 915 ugl. Er was dan ook geen zinnig woord met hem te wisselen. De man werd aangehouden en kon zijn roes uitslapen in de cel.

Poging inbraak loopt spaak
Zoetermeer Politieagenten hielden zondag 5 april om 12.45 uur twee mannen aan, die kort daarvoor hadden geprobeerd in te breken in een woning aan de Adoornstraat. Getuigen zagen dat en alarmeerden de politie. De mannen renden weg in de richting van de Randstadrail en stapten op station Leidsewallen in een wagon die in de richting van station Seghwaert reed. Daar zag een politieagent in vrije tijd het tweetal binnenkomen en het viel hem op dat het tweetal zich verdacht gedroeg. Hij zag dat ze op het station Leidsewallen wat verstopten. Het tweetal (26 en 31 jaar uit Den Haag) werd aangehouden en op aanwijzingen vonden de agenten op station Leidsewallen een beitel met hamerkop. Ze zitten nog vast voor verhoor.