Gemeente Noordwijkerhout


Exposities gemeentehuis

Expositie Eeden Monique van der Kamp

Van 6 april tot 17 mei 2010 exposeert Monique van der Kamp met een deel van haar werken in het gemeentehuis van Noordwijkerhout.

Monique (2e van rechts) tijdens de overhandiging aan het Willem-Alexander Kinderfonds.

Al haar hele leven lang heeft zij een grote passie voor tekenen en schilderen. Na haar opleiding aan de Grafische MTS te Amsterdam is de belangstelling voor kunst en grafiek alleen nog maar verder toegenomen en na diverse toevoegende teken- en schildercursussen heeft zij haar talenten verder uit weten te ontwikkelen. Kenmerkend zijn de cirkelvormige penseelstreken die de kijker als het ware meevoeren naar de andere dimensie van ons bestaan. Om vorm te geven aan het hogere doel van haar kunstzinnige uitingen heeft zij enkele jaren geleden het plan gevat om speciale kunstwerken te vervaardigen voor het goede doel. Zo levert zij al een aantal jaren een bijzondere bijdrage aan het Willem-Alexander Kinderfonds en aan de Nierstichting. Als tegenhanger van het maken van grote werken, richt zij zich ook op het beschilderen van porcelein serviesgoed, ook hier is een gedeelte van te bezichtigen in de vitrines van het gemeentehuis in Noordwijkerhout.

Jenny van Eeden

Expositie Eeden Ook exposeert Jenny van Eeden - Klein van 6 april tot 17 mei 2010 met een deel van haar werken in het gemeentehuis van Noordwijkerhout.

Zij is geboren op 7 oktober 1958, is getrouwd en heeft twee dochters, een zoon en twee kleinkinderen. Haar schilderslessen zijn begonnen bij Annemarie Burger en Bep Lengers, maar door Jaqueline Nederstigt is zij met acryl tulpen gaan schilderen. Haar voorkeur gaat uit naar grotere doeken en verder hebben ook andere bloemsoorten haar interesse. `Schilderen is een heerlijke hobby', zegt zij zelf.