Watersportverbond - KNWV

Succesvolle 2.4mR zeilers in Delta Lloyd Kernploeg

dinsdag 6 april 2010

Thierry Schmitter, Andre Rademaker en Barend Kol zijn opgenomen in de Delta Lloyd Kernploeg. De drie paralympische zeilers in de 2.4mR klasse zeilden op 1 april hun laatste wedstrijd tijdens de Sofia Cup in Palma de Mallorca. Schmitter won goud.

De Nederlandse 2.4mR zeilers domineerden de klasse want de teamgenoten Rademaker en Kol werden respectievelijk derde en vierde. Zie
www.topzeilen.tv voor een videoverslag van de World Cup in Spanje.

Het opnemen van de 2.4mR-klasse is een wens van de het
Watersportverbond, Gehandicaptensport Nederland en NOC*NSF en is nu mogelijk dankzij de extra financiële ondersteuning van hoofdsponsor Delta Lloyd.

Thierry Schmitter won vorig jaar ook de Sofia Cup. Hij mocht deze ontvangen uit handen van Koningin Sofia en Koning Juan Carlos. Op 2 april mocht de Hagenaar het Koninklijk paar weer de hand schudden tijdens de prijsuitreiking. Schmitter is tevens regerend
wereldkampioen in de 2.4mR. Vorig jaar won de gedreven Schmitter ook de Delta Lloyd Regatta, de Nederlandse stop van de ISAF World Cup tour. Ook Andre Rademaker en Barend Kol hebben in de 2.4mR-klasse ruimschoots hun sporen verdiend. Rademaker pakt de derde prijs in Spanje en Kol viel net buiten de prijzen met een verdienstelijke vierde plaats.

Koen van Niftrik, Brandmanager Delta Lloyd, is verheugd over de toevoeging van paralympische zeilers aan de Delta Lloyd Kernploeg: âDelta Lloyd wil een echte partner zijn van de watersport. Wij willen lange termijn zekerheid bieden en de zeilsponsoring goed en integraal aanpakken, Daar horen ook topzeilers met een beperking bij. We zijn daarom al twee jaar hoofdsponsor van de Open Nederlandse
Kampioenschappen Olympische en paralympische klassen en hebben deze samenwerking met het Watersportverbond tot en met 2012 verlengd. Zo steunen wij structureel zowel Olympische als paralympische klassen. Door de topzeilers nu in de Delta Lloyd Kernploeg bij elkaar te brengen kunnen zij elkaar nog meer stimuleren tot grootse prestaties tijdens de Olympische en Paralympische Spelen van London 2012â.

Afhankelijk van het oordeel van het Watersportverbond over de
prestaties in de Sonar klasse bestaat de mogelijkheid dat Udo Hessels, Mischa Rossen en Marcel van de Veen ook toegevoegd worden aan de kernploeg. Dit trio is net weer samen in de boot gestapt met de wens deel te nemen aan de Spelen van 2012. Zij wonnen, net als Schmitter in 2004 ook zilver op de Paralympische Spelen van Athene in de Sonar klasse.

Hans Bouscholte, technisch directeur van het Watersportverbond zei: âHet belangrijkste criterium voor selectie in de kernploeg is dat we topzeilers opnemen die in staat zijn, binnen afzienbare tijd, een top drie resultaat neer te zetten tijdens een EK, WK of op de Spelen. Dat geldt voor alle zeilers in Olympische klassen en nu ook voor alle zeilers in paralympische klassen. De paralympische zeilers zetten prachtige sportieve topprestaties neer. Hun karakter, talent en inzet zijn inspirerend. Wij zijn blij dat wij samen de Delta Lloyd Kernploeg breder maken en wij zien Thierry, Andre, Barend en coach Ronald als volwaardige ploeggenoten. Welkom en vanaf nu samen op weg naar medailles.


1% FairShare® partner Fonds Gehandicaptensport
Delta Lloyd blijft naast deze steun aan paralympische zeilers ook het Fonds Gehandicaptensport als 1% FairShare partner ondersteunen. Hierdoor besteedt Delta Lloyd 1% bovenop haar sportsponsoringbudget aan zeilen en watersportaccommodaties voor gehandicapten.

Zie: www.topzeilen.tv.