Gemeente Eemnes

Datum: 23 mrt 2010
Bestuursorgaan: College B&W

Vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 30 maart 2010

Aanwezig:
de heer R. van Benthem RA, burgemeester
de heer E.M. van IJken, wethouder
de heer drs. A.C. Wondergem, wethouder
de heer mr. A.J.M. de Bruijn, gemeentesecretaris

Portefeuille: Burgemeester Van Benthem RA

Onderwerp - Besluitenlijst 11
Besluit Vastgesteld.Portefeuille: Burgemeester Van Benthem RA

Onderwerp - Concept-agenda vergadering Dagelijks Bestuur BEL-combinatie.
Ter kennisname aangeboden
Besluit Het college neemt de agenda ter kennisname aan.

Onderwerp - Jaarrekening en jaarverslag 2009

1e concept jaarrekening en jaarverslag 2009 In het college van 23 maart is er gelegenheid om tekstuele aanpassingen te doen.
Het voornemen is om de jaarrekening in het college van 30 maart definitief in te brengen.
Besluit Het college besluit in deze eerste bespreking van jaarrekening en jaarverslag tot enkele financiële en tekstuele aanpassingen.

Onderwerp - Adreslijst Koninklijke Onderscheidingen Ten behoeve van de bijeenkomst voor gedecoreerden is het noodzakelijk een lijst te hebben van mensen die een Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen. Burgerzaken kan deze lijst maken Besluit Het college stemt in met het voorstel om Burgerzaken te vragen een lijst te maken met alle inwoners van Eemnes die een Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen, ten behoeve van de jaarlijkse bijeenkomst voor gedecoreerden.

Portefeuille: Wethouder Van IJken

Onderwerp - Voorontwerpbestemmingsplan Drakenburgergracht Baarn In het kader van het wettelijk overleg wordt de gemeente in de gelegenheid gesteld om een reactie geven op het voorontwerpbestemmingsplan Drakenburgergracht van de gemeente Baarn. Het betreft het gebied zuidelijk van de Oud-Eemnesserweg Besluit Het college besluit:

1. Kritische kanttekeningen te plaatsen ten aanzien van het voorontwerpbestemmingsplan Drakenburgergracht;

2. Met enkele toevoegingen en aanpassingen in te stemmen met de conceptbrief

3. De commissie W+R te informeren.

Onderwerp - Bouwen zonder vergunning Ruiterskamp 70. De bewoners van Ruiterskamp 70 hebben zonder vergunning een airco-unit en een erfafscheiding met een hoogte van 2.30 meter voor de voorgevel geplaatst.
Besluit Het college besluit een last onder dwangsom op te leggen van EUR 5.000,- ineens wegens het bouwen van een airco-unit en een erfafscheiding voor de voorgevel.

Onderwerp - Illegale erfafscheiding, Scholekster 30 Eemnes De bewoners van Scholekster 30 hebben zonder vergunning een erfafscheiding geplaatst met een hoogte oplopend tot 2.70 meter. Besluit Het College besluit een last onder dwangsom op te leggen aan de eigenaar aan de Scholekster 30, ter hoogte van EUR 2.000,- euro ineens, wegens het bouwen van een erfafscheiding zonder bouwvergunning.
Het college stuurt de brief van betrokkene, gelet op de inhoud, door aan de klachtencoördinator van de politie Eemland Noord. Betrokkene wordt daarover bericht.

Onderwerp - Eindafrekening en evaluatie meerjaren asfaltonderhoud en reconstructiewerkzaamheden 2006-2009 Eemnes
Nu de werkzaamheden gereed zijn kan een deel van het budget afgesloten worden en de werkzaamheden van de aannemer worden geëvalueerd. Besluit Het college besluit akkoord te gaan:

1. de kredieten polderwegen 2006-2008 en onderhoud 2006/2007afsluiten;
2. evaluatie voor kennisgeving aannemen.
Het krediet polderwegen 2009 ad
EUR 86.400, zoals opgenomen in de investeringsplanning 2009-2012 (pag 111 begroting 2009) beschikbaar te stellen.

Portefeuille: Wethouder Wondergem

Onderwerp - Handhavingsstrategie Eemland 2010-2012 en het Regionaal handhavingsprogramma Wet milieubeheer Servicebureau Gemeenten 2010. De regionale handhavingsstrategie Eemland 2006-2009 liep in december 2009 ten einde. Een nieuwe strategie voor de periode 2010-2012 is door het servicebureau Gemeenten opgesteld.
Daarnaast stelt het servicebureau gemeenten jaarlijks een regionaal handhavingsprogramma op. Het uitgangspunt van dit programma is een adequaat handhavingsniveau zoals vastgelegd in het dienstverleningsstatuut. (DVS).
Besluit Het college besluit in te stemmen met:

- de Regionale handhavingsstrategie Eemland 2010-2012,
- het Regionaal Handhavingsprogramma Wet Milieubeheer Servicebureau Gemeenten 2010,

- en deze ter kennisname toe te sturen aan de commissie GROW.

Onderwerp - Subsidieaanvraag Herdenkingsconcert 4 mei 2010 Muziekcentrum Paul Snoek vraagt EUR 935,-- subsidie. Besluit Het college besluit een subsidie te verlenen van EUR 935,-. Dekking via het budget incidentele kunst en cultuur 65.400.011-642.501

Onderwerp - Bezwaar tegen het besluit tot afwijzing van de aanvraag om een uitkering ter voorziening in de noodzakelijke kosten van bestaan op grond van de Wet Werk en Bijstand.
De commissie voor de bezwaarschriften heeft op 11 maart 2010 advies uitgebracht.
Besluit Het college besluit het bestreden besluit in stand te laten en het college verwacht nog een voorstel n.a.v. een gesprek met wethouder Wondergem.