Vodafone draait duimschroeven malafide sms-dienstverleners aan

06/04/2010 13:27

Vodafone Libertel NV

Vodafone klanten beter beschermd tegen ongewenste diensten

6 april 2010 - Vodafone Nederland gaat hard optreden tegen partijen die malafide sms-diensten aanbieden. Wanneer een sms-dienst in strijd is met geldende afspraken sluit Vodafone in uiterste gevallen de volledige shortcode af. De shortcode is het 4-cijferige telefoonnummer van de sms-dienstverlener waarmee verschillenden diensten worden verstuurd. Om dit mogelijk te maken scherpt Vodafone de contracten met sms-dienstverleners aan. Vodafone wil niet langer dat klanten ongewenst geconfronteerd worden met diensten en verkoopmethodes die indruisen tegen fatsoensnormen en algemeen rechtvaardigheidsgevoel.

Met deze stap legt Vodafone de verantwoordelijkheid voor het aanbod van sms-diensten neer bij de sms-dienstverleners die ook de aansluiting met het netwerk realiseren. De maatregelen dwingen retailers voortaan kritischer te kijken naar het type dienst die ze aansluiten, waardoor kwaadwillende sms-diensten voortaan aan de poort van het netwerk geweerd worden in plaats van achteraf afgesloten nadat klanten hebben geklaagd.

De aangescherpte contracten tussen Vodafone en dienstverleners vormen een aanvulling op de recent aangescherpte SMS Gedragscode. Vodafone heeft vertrouwen in de werking van de code, maar vindt deze aanvullende maatregelen belangrijk voor extra bescherming van Vodafone klanten tegen ongewenste sms-diensten en voor een snelle zuivering van de premium sms-dienstenmarkt.

Over Vodafone Libertel B.V.:

Vodafone is een van de grootste mobiele communicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van Vodafone Group, het grootste internationale mobiele telecommunicatiebedrijf ter wereld met deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 31 landen, verspreid over vijf continenten alsmede partnernetwerken in circa 40 landen. Per 30 september 2009 heeft Vodafone proportioneel ruim 323 miljoen klanten wereldwijd. Voor meer informatie, ga naar www.vodafone.com.





http://www.vodafone.nl