Wageningen Universiteit en Researchcentrum denktank 2010
Aanmelding Nationale DenkTank 2010

3 mei 2010

Organisatie: Stichting De Nationale DenkTank

Aanmelding voor de Nationale DenkTank sluit op zondag 16 mei.

De vijfde editie van de Nationale DenkTank zal in het najaar van 2010 van start gaan. In samenwerking met YER zoekt Stichting de Nationale DenkTank een groep van circa twintig veelbelovende academici voor een bijzondere opdracht. Deze opdracht behandelt een maatschappelijk problemen. Op deze manier wil de stichting bijdragen aan de verbetering van de samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen. Het thema 2010 is âVertrouwen in een veranderende samenlevingâ. Uit onderzoek blijkt dat het vertrouwen in overheidsinstellingen, uitvoeringsorganisaties en bedrijven afneemt. Ook wetenschappelijke autoriteiten genieten geen vanzelfsprekend vertrouwen meer. Wie helpt overheid, bedrijfsleven en wetenschap vertrouwen terug te winnen?

De stichting zoekt âmaatschappelijke ingenieurs' die creatieve antwoorden hebben op de vraag hoe organisaties de interactie met de burger kunnen vormgeven op een manier die leidt tot meer vertrouwen en positieve betrokkenheid. Brede input is gewenst: bèta's, journalisten, bestuurskundigen, filosofen, ethici, psychologen, economen - welke studierichting dan ook. Welke slimme oplossingen heb jij?
De kandidaten worden streng geselecteerd op basis van analytisch vermogen, een brede maatschappelijke interesse, bewezen initiatief, creativiteit en hun vermogen om buiten bestaande kaders te denken.

Je aanmelding moet uiterlijk 16 mei binnen zijn. De eerste selectie vindt plaats op basis van je cv, cijferlijsten van VWO en WO plus een schriftelijke motivatie. De selectie bestaat vervolgens uit twee gespreksrondes, op 4 juni en 11 juni in Amsterdam, dus houd deze dagen alvast vrij!