Stadsdeel Amsterdam-Noord

Kinderboerderijen zoeken vrijwilligers

6 april 2010

Zoekt u leuk vrijwilligerswerk? Grijp dan nu uw kans! Kinderboerderij Het Diereneiland zoekt een sympathieke voorzitter, secretaris en penningmeester. Kinderboerderij De Buiktuin zoekt een beheerder en vrijwilligers voor het weekend en/of doordeweeks.

Kinderboerderij Het Diereneiland zoekt vrijwilligers


* Sympathieke voorzitter

Gezocht wordt naar iemand die, naast bestuurlijke kwaliteiten, vooral ook hart voor dier en mens bezit. Iemand die een goed gesprekspartner richting het stadsdeel en andere partners (andere kinderboerderijen, scholen, sponsors) kan zijn, en het leuk vindt de vele mogelijkheden die de kinderboerderij biedt (schoolbezoek, educatielessen, seizoensgebonden activiteiten) nieuw leven in te blazen. Tijdsbesteding: ongeveer 1 á 2 dagen per week (afhankelijk van de periode van het jaar).

* Secretaris

De secretaris verzamelt, verwerkt en archiveert alle in- en uitgaande stukken. Deze functie kan gemakkelijk `op afstand' worden uitgevoerd. Tijdsbesteding: ongeveer 1 dag per maand.

* Penningmeester

Iemand met inzicht in en affiniteit met financiën. Tijdsbesteding: ongeveer 1 dag per maand. Ben je geïnteresseerd in een van deze vrijwilligersfuncties en wil je deel uit gaan maken van een bestaand enthousiast team van andere vrijwilligers van het Diereneiland, meld je dan aan!

Aanmelden Het Dierenland

Stuur je schriftelijke reactie voor 25 april naar: De heer I. Hilderink, voorzitter van het bestuur: i.hilderink@hotmail.com met een kopie aan john-leny@hotmail.com.
De gesprekken met kandidaten voor deze functies zullen plaatsvinden in de laatste week van april en eerste week mei. Vorming van het nieuwe bestuur vindt plaats in mei en juni.

Meer over Het Diereneiland

Kinderboerderij het Diereneiland in de Molenwijk is dertig jaar geleden opgericht door een groep vrijwilligers en wordt vanaf die dag gerund door een enthousiaste groep vrijwilligers. Het huidige bestuur dat de kinderboerderij de afgelopen jaren met hart en ziel heeft bestuurd, treedt deze zomer af. Met pijn in het hart, maar door drukke werkzaamheden elders is het voor hen niet meer mogelijk de energie en tijd in de kinderboerderij te steken die nodig is. Daarom is het huidige bestuur op zoek naar een enthousiast nieuw bestuur om het stokje over te nemen.

Kinderboerderij het Diereneiland is gevestigd aan de Oostzanerdijk 5, 1035 RA Amsterdam.

Kinderboerderij De Buiktuin zoekt vrijwilligers


* Beheerder

Wij zoeken vanzelfsprekend iemand die affiniteit heeft met dieren. Daarnaast moet je goed kunnen omgaan met de andere vrijwilligers die op de kinderboerderij werken en met de bezoekers van de kinderboerderij. Als beheerder heb je inzicht in de vele werkzaamheden die op de kinderboerderij verricht worden en kun je deze goed delegeren naar de andere vrijwilligers. Je bent natuurlijk zelf ook niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken! Verder ben je betrouwbaar (de dieren, bezoekers en andere vrijwilligers moeten op jouw aanwezigheid kunnen rekenen) en heb je een flexibele instelling. Tijdsbesteding: minimaal 1 dag per week.

* Vrijwilligers voor het weekend en/of doordeweeks

Je vindt het leuk om in een omgeving te werken waar hart voor dier en mens centraal staat. Je vormt onderdeel van een enthousiaste groep van vrijwilligers. Naast het verzorgen van de dieren (voeren, schoonmaken van de stallen, een knuffel) vindt je het wellicht ook leuk om mee te helpen bij het organiseren van één van de activiteiten die wij jaarlijks organiseren (bijvoorbeeld het beschilderen van paaseieren). Wij vinden het belangrijk dat we op je kunnen rekenen op de afgesproken dagen en tijdstippen. Daarnaast is een flexibele instelling een pre.
Tijdsbesteding: Vrijwilligers voor het weekend: 1 zaterdag of zondag (10.00 tot 16.00 uur) per 2 a 3 weken (afhankelijk van het aantal beschikbare vrijwilligers). Vrijwilligers voor doordeweeks: Minimaal 1 dag per week.

Aanmelden De Buiktuin

Ben je geïnteresseerd in een van deze vrijwilligersfuncties en wil je deel uit gaan maken van een bestaand enthousiast team van andere vrijwilligers van De Buiktuin, meld je dan aan! Stuur je schriftelijke reactie voor 25 april naar: Mevrouw L. Femer, secretaris van het bestuur: lfemer@ziggo.nl. De gesprekken met kandidaten voor deze functies zullen plaatsvinden in de laatste week van april en eerste week mei.

Meer over De Buiktuin

Kinderboerderij de Buiktuin bestaat al 35 jaar. Al die jaren draait De Buiktuin op vrijwilligers. Zij verzorgen de dieren, ontvangen bezoekers, maar organiseren ook veel andere activiteiten op de kinderboerderij. Het bestuur van de kinderboerderij wordt gevormd door drie enthousiaste vrijwilligers. Het bestuur is op dit moment op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Kinderboerderij De Buiktuin is gevestigd aan de Noordhollandskanaaldijk 19 (naast krijtmolen D'Admiraal), 1034 ZL Amsterdam.