Arjan Blok volgt Rinse de Jong op in Raad van Bestuur Essent

06/04/2010 13:39

Essent N.V.

Arnhem, 6 april 2010 - Arjan Blok (42) wordt vanaf 1 mei 2010 de nieuwe financieel bestuurder van Essent. Hij volgt dan Rinse de Jong (61) op die op 30 april 2010 terugtreedt als lid van de Raad van Bestuur en Chief Financial Officer van Essent N.V.

Arjan Blok is sinds 2004 in dienst van Essent, eerst als verantwoordelijke voor de financiële processen van Essent Trading, de handelsorganisatie van Essent en de laatste twee jaar als Director Corporate Finance & Control. Naast het aandachtsgebied Financiën, onder meer bestaande uit Reporting, Control, Treasury en Tax, zal Arjan Blok binnen de Raad van Bestuur verantwoordelijk worden voor Risk Management en voor de Essent Support Group.

Voor hij bij Essent in dienst trad, werkte Arjan Blok onder meer bij Ernst & Young en het Ministerie van Financiën.

De nieuwe benoeming moet formeel nog worden bekrachtigd door de interne organen van Essent.

Essent is Rinse de Jong zeer erkentelijk voor zijn uitzonderlijke bijdrage aan het bedrijf. Gedurende de bijna acht jaar als CFO heeft hij de financiële huishouding van Essent op een zeer hoog niveau gebracht. Daarnaast heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij vele transformatieprocessen waaronder de afsplitsing van het netwerkbedrijf en het milieubedrijf en de overname van Essent door RWE.