Politiebond ACP

6 april 2010

Herinnering: jaarvergadering ACP Plus

Al enkele jaren houdt de vereniging van senioren, tegenwoordig ACP Plus, haar jaarvergadering op historisch landgoed Kumpulan Bronbeek. Woensdag 21 april is het weer zover. Dan zijn alle ACP-leden vanaf ongeveer 55+ welkom op het schitterende landgoed, gelegen tussen Arnhem en Velp. In dit artikel wat meer informatie over Kumpulan Bronbeek.

Alle ACP-leden vanaf 55+ zijn op 21 april van harte welkom op de jaarvergadering van ACP Plus. (c) Kumpulan Bronbeek

Landgoed Bronbeek werd in 1859 door Koning Willem III aan de Nederlandse staat geschonken om er een `Koloniaal Militair Invalidenhuis' te stichten. Het `Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen' zoals dat nu heet biedt nog steeds veteranenzorg. Hoewel Bronbeek in het verleden specifiek was ingericht voor de opvang van oud KNIL militairen, biedt het nu ook ouderenzorg aan oud-militairen van de Nederlandse krijgsmacht aan. Het landgoed herbergt bovendien een museum met als hoofdthema het koloniale verleden van Nederland in vooral Nederlands-Indië. Hierbij ligt de nadruk op het militaire aspect. Een bezoek aan dit museum is zeker de moeite waard.

Reünie- en congrescentrum
Op het terrein van Bronbeek is ook het reünie- en congrescentrum Kumpulan (Maleis voor 'bijeenkomst') gevestigd. Dit centrum bevindt zich in het voormalig hospitaal van het verzorgingstehuis voor oud-militairen, wat specifiek voor dit doel is uitgebreid en verbouwd. Het geheel in Indische en Indonesische stijl ingerichte centrum omvat nu een moderne en goed geoutilleerde congreszaal, een Indisch specialiteitenrestaurant, een Indische toko en een fraai terras. Mede door de mooie ligging op het landgoed staat het ook wel bekend als `het laatste stukje Indië'.

Voortreffelijke kookkunst
Wilt u genieten van de voortreffelijke kookkunst van de `kokkies' van Kumpulan? Breng dan eens een bezoek aan het museum en geniet daarna van een overheerlijke rijsttafel. Of kom op woensdag 21 april naar de jaarvergadering van ACP Plus waar u in de middagpauze kunt genieten van een rijsttafel.

U dient zich voor deze jaarvergadering op te geven! Dit kan t/m vrijdag 16 april. Aanmelden: scholing@remove-this.remove-this.acp.nl of schriftelijk t.a.v. ACP Plus, Postbus 290, 3830 AG Leusden.

Voor meer informatie over Bronbeek, het museum en Kumpulan kunt u terecht op de volgende sites:
www.defensie.nl/cdc/bronbeek
www.kumpulan.nl