Gemeente Someren


Jaarverslag bezwarencommissie 2009

Het jaarverslag

De commissie van advies voor de bezwaarschriften heeft haar jaarverslag 2009 aangeboden aan het gemeentebestuur. In haar jaarverslag geeft de commissie inzicht in het aantal behandelde bezwaarschriften en de wijze van afhandeling. Daarnaast heeft het jaarverslag tot doel om inzicht te geven in de besluitvorming, wat kan de organisatie leren van de ingediende bezwaarschriften.

De commissie

De gemeente Asten en Someren hebben een gezamenlijke commissie van advies voor de bezwaarschriften. Het jaarverslag heeft dan ook betrekking op de in Asten én in Someren ingediende bezwaarschriften.

De cijfers

In 2009 werden er in totaal 139 bezwaarschriften ingediend. Daarbij is het opvallend dat er in Asten meer bezwaarschriften werden ingediend dan in Someren. Ongeveer eenderde van de bezwaarschriften werd ingetrokken. Verder blijkt uit het jaarverslag dat er in 2009 bijna altijd op tijd werd beslist op bezwaarschriften. Meestal werd er binnen de wettelijke termijnen beslist en wanneer dat niet mogelijk was, werd hierover steeds contact opgenomen met betrokkenen.

Meer weten

Wilt u graag meer weten? Dan kunt u het volledige jaarverslag lezen op www.someren.nl
Laatst gewijzigd: 06 april 2010

---