Gemeente Someren


Mantelzorgers verdienen een bloemetje

Veel mensen zijn er dagelijks mee bezig. De verzorging van een langdurig ziek familielid, vriend of kennis. We noemen deze hulp aan vrienden of familie mantelzorg. Enkele voorbeelden van mantelzorg zijn; een moeder die zorgt voor haar zoon met een (lichamelijke en/of geestelijke) beperking, de man die voor zijn dementerende vrouw zorgt, een dochter die zorgt voor haar manisch depressieve moeder, een man die tijdelijk zorgt voor zijn vrouw in verband met een ernstig ongeluk, of de zoon die zorgt voor zijn hoogbejaarde moeder, die wacht op een woonplek in een verpleeghuis.

Mantelzorgers zijn onmisbaar in onze samenleving. Daar mogen we best eens waardering voor uitspreken. Daarom roepen we de inwoners van de gemeente Someren op om mantelzorgers uit hun omgeving op te geven. Het Steunpunt Mantelzorg van Onis zet mantelzorgers uit Someren daarna in de bloemetjes.

Bent u mantelzorger of kent u een mantelzorger? Ontvangt u zorg van iemand uit uw omgeving? Geef uzelf, hem of haar op! Het steunpunt mantelzorg zorgt er dan voor dat de mantelzorger een bosje bloemen thuisbezorgd krijgt.

U kunt op werkdagen bellen of e-mailen naar het steunpunt Mantelzorg in Someren via 0493-441253 of 0493-441255 of m.lenders@oniswelzijn.nl. Deze actie wordt ook in Asten uitgevoerd. U kunt iemand aanmelden tot 20 april 2010.
Laatst gewijzigd: 06 april 2010

---